Noi amenzi și sacțiuni în Codul Rutier. Ce se întâmplă cu șoferii care au un ”comportament agresiv” în trafic

January 17, 2022
398 Views

Incepând cu luna ianuarie intră în vigoare noi reguli ce circulație pentru șoferii din România.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a prezentat în ediția ”Vorbește lumea” principalele modificări aduse Codului Rutier.

“Un șofer care folosește în mod abuziv claxonul sau flash-urile pentru a elibera calea de rulare, frânarea bruscă cu scopul de a-l incomoda sau intimida pe șoferul din spate vor fi sancționate. Până în prezent, sancțiunile contravenționale erau aplicate pentru cauze generatoare ale accidentelor rutiere, dar acum trebuie să incriminăm și acest comportament abuziv pentru că șoferii pot conduce preventiv. Sancțiunea pentru acest comportament agresiv este prevăzută cu o amendă între 580 lei și 725 lei, iar permisul de conducere va fi reținut pentru o perioadă de 30 zile, dar dacă acel comportament agresiv are ca urmare și un accident în care s-au produs pagube materiale, sancțiunea contravențională crește până la 1.160 lei, iar permisul de conducere va fi suspendat pentru o perioadă de 60 de zile”, a declarat Georgian Drăgan.

Mai mult, potrivit purtătorului de cuvânt cresc și alte sancțiuni contravenționale, spre exemplu, în cazul consumului băuturilor alcoolice, conducerea cu peste 70 de kilometri pe oră pe drumurile publice, față de limita legală.

Leave A Comment

%d bloggers like this: