Vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârsta între 5-11 ani începe în 26 ianuarie

January 16, 2022
261 Views

Vaccinarea anti-COVID a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani începe în România în 26 ianuarie, a anunțat joi medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Programarea în platforma de vaccinare se poate face începând de astăzi, prin contul părinților.

Ce trebuie să știe părinții despre vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani / 18 întrebări și răspunsurile unor medici din România

UPDATE Comitetul de coordonare a vaccinării a precizat că în perioada 13-25 ianuarie, persoanele cu vârsta de peste 12 ani care merg să se vaccineze cu prima doză în centrele de vaccinare în care sunt organizate și cabinete de vaccinare pediatrice se vor prezenta direct, fără programare în platformă, pe timpul programului de lucru al centrelor.

Primele doze de vaccin pediatric vor ajunge în România pe 24, respectiv 25 ianuarie.

Cum pot fi programați copiii la vaccinare

Astăzi, platforma de programare permite programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, pentru data de 26 ianuarie. Programarea se va face doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped , prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național, conform CNCAV.

Vaccinarea se poate face și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) este optimizat și permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare, mai precizează CNCAV.

Important de știut:

Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare, aici:https://vaccinarecovid.gov.ro/formulare-si-chestionare/

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile;
Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.

Leave A Comment