Omicron tinde să se transmită accelerat şi comunitar și în România. Specialişti: Ar putea fi începutul sfârşitului pandemiei

January 3, 2022
505 Views

Tulpina Omicron tinde să se transmită accelerat şi comunitar și în România. În curând va deveni dominantă, iar valul cinci va fi provocat majoritar de această variantă foarte contagioasă. Vestea bună, spun specialiştii, este că Omicron pare să aibă mai puţină putere şi ar putea fi începutul sfârşitului pandemiei. Dar există și o veste rea: nu putem şti ce mutaţii va mai avea virusul și nici cum vor reacționa la infecție cei nevaccinați. Sau cei vulnerabili. Multe răspunsuri le vom avea în 2-3 săptămâni.
Cu aproape o sută de infectări cu Omicron depistate în toate colțurile țării, inclusiv la persoane care nu au fost în străinătate şi nici nu au avut legături cu cineva venit din afara țării, ne îndreptăm spre scenariul de răspândire comunitară a acestei tulpini.

Specialiştii estimează că în două săptămâni această tulpină ar putea deveni dominantă. Studiile arată că Omicron nu s-a manifestat până acum la fel de agresiv ca variantele precedente. Dar acest lucru e valabil doar pentru populaţia tânără şi cea sănătoasă ori vaccinată.
….

Leave A Comment

%d bloggers like this: