Undă verde pentru cel mai scump proiect imobiliar din România. Elena Udrea, printre investitori

December 14, 2021
196 Views

Un cartier nou cu 10.000 de apartamente, mall, heliport şi telegondolă va fi construit în următorii ani de la zero în Cluj. Proiectul a primit autorizaţie de construire pentru prima etapă.

Cel mai mare proiect imobiliar din România va fi realizat la Cluj şi va include 10.000 de apartamente, clădiri de birou, un mall uriaş, şcoli, parcuri şi săli de conferinţe. Costurile vor depăşi 700 de milioane de euro.

Compania SDC Imobiliare, alături de mai multe fonduri de investiţii din străinătate vor investi în Transilvania Smart City, cel mai mare şi cel mai scump proiect imobiliar din România. Printre investitori s-ar număra şi Elena Udrea şi partenerul ei, Andrei Alexandrov.

Ca în filmele SF
Dincolo de dimensiunile impresionante şi de investiţile imense, dezvoltatorii proiectului au preluat o serie de idei parcă direct din filmele SF. Astfel, livrările la domiciliu în interiorul cartierului vor fi făcute cu ajutorul dronelor, iar de aici se va putea ajunge la Aeroportul Internaţional Cluj cu o telegondolă, parte şi ea din proiect.

Cel puţin asta spune Ştefan Berciu, proprietarul SDC Imobiliare, care a declarat, conform Profit.ro, că banii necesari construcţiei provin atât din surse proprii, cât şi de la mai multe fonduri de investiţii străine. Berciu a construit în Cluj, în ultimii 15 ani, aproximativ 15.000 de apartamente şi mai multe spaţii comerciale, hale şi birouri.

Noul cartier va avea heliport, staţii pentru încărcat maşini electrice, concierge şi staţie pentru drone, cu care vor fi livrate pachete la domiciliu. În plus, proiectul mai prevede şi amenajarea a două lacuri, un amfiteatru în aer liber, spa şi piscină interioară şi exterioară. Nu în ultimul rând, cartierul va avea propriul sistem de pază, monitorizare şi supraveghere.

Leave A Comment

%d bloggers like this: