Temperaturile scad până la -13 grade în următoarele 2 săptămâni. Unde vor fi ninsori

December 14, 2021
506 Views

Valorile termice medii nu vor avea variaţii semnificative în următoarele două săptămâni (13 – 26 decembrie) şi se vor încadra în limite normale pentru această perioadă, atât ziua, cât şi pe parcursul nopţilor, conform estimărilor publicate, luni, de ANM.
…..

Vremea în Transilvania
În Transilvania, media temperaturilor maxime va avea valori în jurul a 3 grade la începutul primei săptămâni de prognoză şi va înregistra o tendinţă de scădere treptată de la o zi la alta, până spre -1 grad, la jumătatea intervalului, şi între -4 şi -3 grade spre finalul acestuia. Media valorilor termice nocturne nu va avea variaţii semnificative în primele nopţi şi se va situa astfel la valori între -3 grade şi -1 grad, iar din data de 18 decembrie va fi în scădere treptată, de la -10 la -8 grade. Temporar, se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, cu o probabilitate mai ridicată în prima zi din interval şi în perioada 16 – 18 decembrie.
…..

Vremea la munte
La munte, media temperaturilor maxime va avea valori negative pe întreg parcursul intervalului. În primele zile nu se vor înregistra variaţii semnificative şi se vor atinge valori de la -4 la -2 grade, însă ulterior tendinţa va fi de scădere continuă spre -8 grade, în cea de-a doua săptămână de prognoză. În primele nopţi, media valorilor termice nocturne va avea mici oscilaţii şi se va situa în jurul a -7 grade, iar mai târziu va fi în scădere spre valori de la -13 la -12 grade spre finalul intervalului. Se vor semnala precipitaţii temporare, predominant sub formă de ninsoare, cu o probabilitate mai ridicată în prima zi, precum şi în intervalul 16 – 19 decembrie.

Leave A Comment

%d bloggers like this: