Studiu. Unul din 10 copii din România sunt supuşi violenţelor în familie. Părinţii apreciază bătaia ca mijloc de educaţie

December 8, 2021
280 Views

Unul din doi copii români a fost lovit cu palma în familie, iar unul din zece a fost bătut cu diverse obiecte. În acelaşi timp, un copil din cinci a fost expus, pe internet sau la televizor, la scene cu conţinut sexual, se arată în cel mai nou raport despre abuzul asupra minorilor în România, care nu pare să fi scăzut în ultimii opt ani.

22% dintre părinţi recunosc abuzurile fizice asupra copiilor în familie. Procentul este, însă, dublu dacă ne uităm la răspunsurile copiilor. Astfel, 46% dintre ei au spus că sunt bătuţi cu palma de mamă sau tată.

Când vine vorba despre cum sunt loviţi cei mici, părinţii apelează pe lângă palmă, la băţ sau nuia, curea sau lingură de lemn. Astfel, 41 la sută dintre copii mărturisesc că sunt bătuţi acasă de către părinţii lor cu diverse obiecte.

„Avem în România părinţi care folosesc pedeapsa cu cureaua, avem copii care ar vrea altă familie, avem abuzul fizic sexual, dar şi abuzul care se vede mai puţin pe trup, dar care lasă urme, traume profunde în minte şi în suflet”, a declarat Gabriela Alexandru, preşedintele organizaţiei Salvaţi Copiii România.

La fel de grav este că părinţii nu-şi dau seama de consecinţe, iar mulţi dintre ei apreciază bătaia ca mijloc de educaţie a copilului.

…..

Leave A Comment