Majoritatea angajatilor opteaza pentru flexibilitate in alegerea modului de lucru, dupa pandemie (studiu EY)

November 26, 2021
196 Views

Nouă din zece angajaţi globali îşi doresc flexibilitate atunci când vine vorba despre modul de lucru, după încheierea pandemiei, iar peste o treime (35%) dintre angajatori îşi doresc revenirea la programul de lucru integral de la birou, la finalul epidemiei de COVID-19, potrivit ediţiei 2021 a studiului EY “Work Reimagined Employer Survey”, publicat luni.

Datele analizate arată că 79% dintre angajatori intenţionează să facă o serie de modificări, de la moderate la semnificative, către un regim de muncă hibrid, pentru care ar opta 90% dintre angajaţi, care îşi doresc flexibilitate în alegerea locului şi programului de muncă.

Cu toate acestea, doar 40% dintre angajatori şi-au comunicat aceste planuri, fapt ce a generat o stare de nemulţumire în rândul angajaţilor pe temele-cheie care ţin de transparenţă, flexibilitate, cultură şi productivitate.

Conform EY, 35% dintre angajatorii respondenţi vor ca toţi angajaţii lor să revină la un program de lucru integral la birou după încheierea pandemiei, iar această opţiune aparţine inclusiv organizaţiilor care şi-ar putea desfăşura activitatea în mod virtual.

În privinţa celor mai mari riscuri care ar putea apărea odată cu trecerea la un sistem de lucru hibrid, altele decât cele legate de sănătatea fizică, aproape jumătate (45%) dintre angajatori au menţionat capacitatea lor de a evalua corect şi echitabil situaţiile în care unele posturi impun sau nu un program sau un loc de muncă fix.

O altă preocupare majoră a companiilor este modul în care ar putea reţine talentele şi asigura flexibilitatea (43%), în timp ce pentru 40% modelul de lucru hibrid reprezintă un pericol pentru cultură, creativitate şi colaborare.

…..

Foto : pikist.com

Leave A Comment

%d bloggers like this: