Coalitia PNL-PSD-UDMR – Marcel Ciolacu, ales președinte la Camera Deputaților/UPDATE -Florin Cîțu a fost ales în funcția de președinte al Senatului/ Anca Dragu a fost revocată de la șefia Senatului care i-a fost rezervată lui Florin Cîțu

November 23, 2021
172 Views
Coaliția PNL-PSD-UDMR a început să funcționeze la nivelul Parlamentului. Marcel Ciolacu a fost ales președinte al Camerei Deputaților funcție care a aparținut până acum PNL. Următorul pas a fost cel de revocare a președintelui Senatului, Anca Dragu de la USR. În locul său a fost instalat Florin Cîțu, care n-a mai prins niciun post în guvern.
Marcel Ciolacu a fost ales cu 217 voturi pentru și 77 împotrivă. Marcel Ciolacu a mai fost preşedinte al Camerei Deputaţilor în perioada mai 2019 – decembrie 2020. Postul de preşedinte al Camerei Deputaţilor a rămas vacant din data de 18 octombrie, când plenul a luat act de demisia din funcţie a lui Ludovic Orban.
Florin Cîțu a fost ales în funcția de președinte al Senatului
El a fost votat de coaliția PSD – PNL UDMR, majoritară, după ce a fost revocată Anca Dragu (USR).
Anca Dragu a fost revocată de la sefia Senatului cu 82 de voturi pentru.
​„Revocarea ține cont de realitatea politică actuală. Nu e o pedeapsă”, precizase senatoarea PNL, Alina Gorghiu, la finalul ședinței Biroului permanent care a stabilit un singur punct pe ordinea de zi de marți, revocarea președintelui Senatului.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: