7 suplimente si vitamine in trend în 2021

November 23, 2021
194 Views

Pandemia de COVID-19 a dus la schimbări dramatice în viața noastră de zi cu zi. Cu mai mulți oameni concentrați pe îmbunătățirea sănătății și a fitness-ului, utilizarea vitaminelor și a suplimentelor a crescut semnificativ. Industria suplimentelor nutritive a înregistrat cea mai mare ascensiune din ultimele 2 decenii, cu o creștere de 12.1% în 2020.

Iata cele mai utilizate suplimente și vitamine, în 2021!

1. Suplimentele pentru creier și sănătate mintală
2020 a fost plin de evenimente stresante, care ne-au schimbat viața, dar au dus și la o creștere a problemelor de sănătate mintală și a stresului la toate grupele de vârstă.

Drept urmare, mulți oameni apelează la suplimente pentru a-și susține sănătatea mintală. De fapt, un raport al Coherent Market Insights anticipează o rată de creștere de 8.5% a pieței suplimentelor pentru creier și sănătate mintală în următorii 6 ani.

Ingrediente precum magneziul, vitaminele din complexul B, L-teanina, melatonina, valeriana, mușețelul și canabidiolul (CBD) devin tot mai populare, deoarece sunt legate de un somn mai bun și de un nivel mai scăzut de stres și anxietate.

În plus, adaptogenii pe bază de plante au crescut în popularitate, deoarece pot susține răspunsul la stres al organismului. În special, ashwagandha și rhodiola sunt ierburi ayurvedice populare care pot reduce anxietatea, nivelul de cortizol și simptomele depresive ușoare.

Deși aceste ingrediente pot aduce beneficii sănătății mintale, ar trebui să consulți întotdeauna un medic înainte de a lua noi suplimente – mai ales dacă iei deja medicamente pentru a trata depresia, anxietatea sau alte boli mintale.

2. Suplimente pentru frumusețe și îngrijirea pielii
Folosirea suplimentelor pentru frumusețe și îngrijirea pielii a crescut semnificativ în acest an. Fie că este vorba despre un supliment cu colagen adăugat într-un smoothie sau de un praf de turmeric într-o salată, tratarea problemelor de piele din interior spre exterior este o prioritate tot mai mare.

Potrivit Google Ads, căutările colagenului au crescut cu 33% din martie 2020 până în decembrie 2020, sugerând că există un interes crescut pentru frumusețe și suplimentele care o promovează.

Ingredientele de top care stimulează frumusețea includ peptide de colagen, vitamina C, omega-3, acid hialuronic, ceramide și amestecuri de ceai verde și legume bogate în antioxidanți.

În special, o dietă bogată în peptide de colagen, vitamina C și omega-3 este legată de o sănătate mai bună a pielii și de mai puține semne de îmbătrânire, cum ar fi ridurile și liniile fine.

În ciuda popularității lor, nu te aștepta ca aceste suplimente să compenseze îngrijirea precară a pielii și practicile nocive de stil de viață. O cremă zilnică de protecție solară, un somn de calitate, exercițiile regulate și o dietă nutritivă sunt cheia pentru o piele sănătoasă.

3. Suplimentele pentru sănătatea imunitară
Pandemia de COVID-19 ne-a învățat pe toți să ne dăm prioritate sănătății. Ca atare, s-a raportat o creștere cu 50% a consumatorilor care caută suplimente de susținere a sistemului imunitar.

La mare căutare sunt suplimente care conțin ingrediente precum zinc, seleniu, vitamine din complexul B și vitaminele C și D, precum și remedii alternative de sănătate precum fructele de soc, echinacea, turmeric și ghimbir.

În plus, unii experți din industrie cred că extractele de ciuperci medicinale vor deveni o parte a acestei tendințe. În special, chaga, cordyceps, coama leului și ciupercile reishi au fost folosite în medicina tradițională pentru a întări sistemul imunitar. Se estimează că industria ciupercilor medicinale va avea o valoare de 261.8 milioane de dolari până în 2026.

Este important de reținut că, în ciuda rolului lor potențial în susținerea sănătății imunitare, nu s-a demonstrat că suplimentele nutritive previn sau vindecă boli, cum ar fi COVID-19.

4. Vitamina D

……

Leave A Comment