Cercetătorii români au produs un kit de testare RT- PCR pentru depistarea COVID-19

November 17, 2021
213 Views

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi, Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Spitalul Clinic de Pneumoftziologie Iași și echipa de cercetare-dezvoltare a unei companii private specializată în inovarea, dezvoltarea și producerea de soluții de diagnostic rapid, condusă de doctorul în chimie, Dana Stan și-au unit expertiza și eforturile pentru inovarea și punerea pe piață a unui produs de top, foarte eficient în controlul pacienților infectați cu virusului SARS-CoV-2.

Trusa multiplex RT-PCR dezvoltată, testată și produsă de către compania românească este special concepută pentru detecția calitativă și/sau cantitativă a virusului SARS-COV-2, în conformitate cu toate cerințele la nivel european.

Toate componentele necesare sunt incluse, cu scopul de a genera rezultate de înaltă performanță și precizie.

Trusa are marcaj CE și caracteristici tehnice specifice extrem de relevante comparativ cu cele mai bune produse similare de pe piața de profil.

Coordonatorul Echipei de Cercetare, Dana Stan: Acest produs – KITUL MULTIPLEX RT-PCR SARS-CoV-2, pe care îl scoatem pe piață este rezultatul unei munci susținute și al unei colaborări reușite. Este vorba despre o întreagă echipă de profesioniști, cercetători și specialiști de prestigiu din România care a făcut posibil acest succes. Este un rezultat parțial în cadrul proiectului “Abordări inovative în tratamentul și controlul pacienților infectați cu virusului SARS-CoV-2” și suntem mulțumiți că am reușit să punem pe piață un test foarte bun, la prețuri accesibile”

Leave A Comment

%d bloggers like this: