Rectorul UBB, reales președinte al Asociației Psihologilor din România

November 16, 2021
410 Views

Profesorul Daniel David, psiholog și rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), a fost reales sâmbătă, 13 noiembrie 2021, pentru un nou mandat de patru ani ca președinte al Asociației Psihologilor din România (APR – https://www.apsi.ro/).

Daniel David, specializat în științe cognitive clinice (psihologie clinică/psihoterapie), a fost inclus în 2019 și 2020 între cei mai citați 2% oameni de știință ai lumii în toate domeniile științei (analize SCOPUS efectuate de Stanford-Elsevier), incluzând domeniul Psihologie și Științe Cognitive (Psychology & Cognitive Sciences).

            „Le mulțumesc colegilor mei psihologi pentru încredere și mă simt onorat să fiu reales ca președinte al Asociației Psihologilor din România (APR), organizația istorică a psihologilor din țară. Dacă în primul mandat ca președinte (2017-2021) am avut ca misiune restartarea APR și crearea de mecanisme funcționale pentru reconstrucție (https://www.apsi.ro/2017/10/27/mesajul-noului-presedinte-ale-al-apr-prof-univ-dr-daniel-david-octombrie-2017/) – aspecte care au dus la stabilizarea și consolidarea organizației -, noul mandat (2021-2025) va fi focalizat, alături de ceilalți colegi din structurile de conducere ale APR, pe utilizarea acestor mecanisme (și a altora deja planificate) pentru dezvoltarea organizației, declară prof. univ. dr. Daniel David.

Asociaţia Psihologilor din România (APR) este cea mai veche şi cea mai complexă organizaţie profesională a psihologilor din România, având rolul de a stimula psihologia ca ştiinţă şi de a asigura legătura bidirecţională cu practica psihologică, în scopul evoluţiei ştiinţei psihologice şi profesiei de psiholog cu toate specializările sale (https://www.apsi.ro/).

Leave A Comment

%d bloggers like this: