Coposu: „Blestemul Romaniei ar fi ca dupa 20-25 de ani FSN sa se afle si la stanga, si la dreapta esichierului politic“

November 8, 2021
179 Views

Avertismentul lui Corneliu Coposu, din aprilie 1990, revine puternic in atentia publica odata cu foarte previzibila intelegere dintre PNL si PSD pentru formarea unei coalitii de guvernare. Au fost vorbe premonitorii ale marelui om politic.

Conform lui Ion Andrei Gherasim, unul dintre tinerii care au fost foarte aproape de Corneliu Coposu in anii ’90, Seniorul a declarat in aprilie 1990: „Blestemul Romaniei ar fi ca dupa 20 – 25 de ani FSN sa se afle sa afle si la stanga si la dreapta esichierului politic”.

Declaratia a fost redata de Adevarul in mai 2019.

Alexandru Barladeanu, unul dintre fostii demnitari comunisti, pastrat in frunta statului de Ion Iliescu, a tinut sa evidentieze gebiul politic al Seniorului la moartea acestuia, in 1995: „Ne-am cunoscut din tinerete. Fiecare a mers pe calea lui. Timpul a aratat ca tu ai fost cel care a avut dreptate“.

Presedintele PNL, Florin Citu, a confirmat vineri ca PSD si PNL iau in calcul sa incheie un acord pentru o guvernare comuna timp de 7 ani. Citu l-a atacat apoi pe Dacian Ciolos, sustinand ca i-a pus autoritatea la indoiala.

Intrebat despre acordul dintre PSD si PNL pentru o guvernare comuna de 7 ani, Citu a raspuns: „Haideti sa facem un pas acum, pentru 7 ani putem sa discutam mai tarziu”.

Intrebat daca PNL va accepta sa cedeze premierul PSD-ului, pentru 2 ani, ca parte a acestui acord, Citu a nu a respins ideea: „Stati sa vedem care va fi formula in care se va ajunge”.

„Nu putem sa spunem ca totul este roz intre PNL si PSD, dar suntem responsabili. Trebuie sa gasim o formula”, a subliniat Citu.

Intrebat daca va continua discutiile cu USR, Citu a inceput sa il atace pe Dacian Ciolos: „Daaa, discutam, n-am inteles si aici sunt dezamagit, am avut o discutie buna cu cei de la USR dar ieri am vazut in spatiul public o declaratie a domnului Ciolos care iarasi pune sub o umbra autoritatea presedintelui PNL. E complicat sa negociezi cu cineva care spune ca atunci cand vorbesti de presedintele PNL ar fi o gluma sa fie premier. Dar mentinem dialogul”.

Citu a mai anuntat ca UDMR va ramane in coalitia de guvernare.

 

„UDMR va afce parte din guvern, sunt partenerii nostri, va merge alatari in orice formula”, a subliniat Citu.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat vineri dimineata formarea coalitiei de guvernare dintre PSD si PNL. El l-a numit pe Florin Citu drept „colegul meu”.

„Atat eu cat si colegul meu, Florin Citu, vom fi sub un asediu al unor oameni care au alte prioritati, care vor incerca sa se ne demonstreze ca directia in care am plecat nu este cea corecta. Fiecare dintre noi stim ce am gresit, eu vreau sa va asigur de buna mea credinta si, dupa discutia de ieri, si de buna-credinta a domnului presedinte Florin Citu. Am depasit momentul in care am facut socotelile de sondaje, de pozitionari.

In acest moment de rascruce al Romaniei, nu avem alta solutie politica. Daca vom continua razboiul dintre cele doua partide mari ale Romaniei, la anul in martie vom vorbi de o noua criza politica, com vorbi categoric de alegeri anticipate.

Sa nu credeti ca cei care vor sa stapaneasca aceasta tara prin dezbinarea romanilor se vor opri aici. Imi asum acest proiect, sper sa reusim sa-l realizam”, a anuntat Ciolacu intr-un discurs in cadrul Topului National al Firmelor Private din Romania – 2021.

La eveniment a participat si presedintele PNL, Florin Citu.

Leave A Comment

%d bloggers like this: