Oferta de locuri de munca la distanta si-a accelerat cresterea in octombrie (platforma de recrutare)

November 3, 2021
230 Views

 

Numărul locurilor de muncă la distanţă publicate în luna octombrie pe platforma de intermediere de forţă de muncă eJobs a crescut la 8,2% din totalul celor 37.000 de locuri de muncă noi adăugate în această lună, după ce în luna septembrie numărul locurilor de muncă la distanţă reprezenta 6,6% din totalul anunţurilor noi plasate, potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES.

Directorul general al companiei, Bogdan Badea, a arătat că peste 95% dintre locurile de muncă noi anunţate în octombrie sunt cu timp de muncă întreg, apreciind că angajatorii indică astfel că majoritatea locurilor de muncă la distanţă vizează poziţii cu timp de muncă întreg.

“Ne bucurăm să vedem că nu doar angajaţii îşi doresc să lucreze remote, dar şi angajatorii au înţeles nevoia acestora de flexibilitate, dovadă fiind creşterea numărului de joburi remote din ultima perioadă. Asta arată şi că nivelul de încredere în echipe a crescut în multe companii şi, de asemenea, că programele de evaluare a angajaţilor au fost regândite. Totodată, peste 95% dintre joburile noi din octombrie sunt full time, ceea ce demontează încă o dată alte credinţe vechi apropo de flexibilitate, aşa cum am văzut pe tot parcursul pandemiei: munca remote şi joburile full time nu se exclud, ba din contră, se completează foarte frumos”, a comentat directorul general al eJobs România.

Totodată, numărul de locuri de muncă noi publicate de angajatori pe platformă în primele 10 luni ale anului a atins 309.000 de poziţii, cu aproximativ 10.000 mai multe locuri de muncă decât cele anunţate pe întreg parcursul lui 2020, se menţionează în comunicatul eJobs.

Astfel, numărul de locuri de muncă noi plasate în perioada ianuarie – octombrie este în creştere cu aproape 16% faţă de numărul de anunţuri publicate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sectoarele pentru care s-au căutat cei mai mulţi angajaţi în octombrie au fost Retail, Transport/Logistică, Prestări Servicii, IT/Telecom şi Industria alimentară, pentru fiecare dintre acestea fiind publicate peste 3.800 de poziţii noi.

…..

Foto : joblist.md

Leave A Comment

%d bloggers like this: