Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii noiembrie

November 2, 2021
40 Views

În prima săptămână a intervalului 1-14 noiembrie 2021, vremea va deveni caldă, cu temperaturi maxime care vor ajunge la 22 de grade în Banat, Crişana, Transilvania şi Maramureş, apoi, în cea de-a doua săptămână, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă a anului. Ploi se vor semnala în special în intervalul 2 – 6 noiembrie, anunță meteorologii.
……

Vremea în Transilvania
În primele două zile ale intervalului se vor înregistra maxime în jur de 13 grade şi minime în medie de 0-2 grade. Apoi vremea se va încălzi, iar în zilele de 4 şi 5 noiembrie sunt estimate maxime de 19-22 de grade şi minime de 8-10 grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile multianuale specifice începutului de noiembrie. La finalul săptămânii se va răci, astfel se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 12-13 grade şi de 2-4 grade pentru minime.
Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime, uşor mai ridicate la început, ce vor atinge o medie de 14-15 grade, dar mai scăzute spre final, spre 10-12 grade, iar minimele nu vor avea variaţii semnificative şi se vor menţine, la o medie regională de 2-4 grade.
Trecător se vor semnala ploi în intervalul 2 – 6 noiembrie, iar cu o probabilitate destul de ridicată, şi după 10 noiembrie.
…..

Vremea la munte
Valorile termice vor fi în creştere până în perioada 4-5 noiembrie, când media maximelor va atinge 14-15 grade, iar cea a minimelor va fi de 4-6 grade. Vremea se va răci pe 6 şi 7 noiembrie, devenind apropiată de normalul termic al acestei perioade pe tot parcursul celei de-a doua săptămâni, când nu sunt estimate variaţii mari de la o zi la alta, astfel că se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 7-10 grade şi ale minimelor de 1-3 grade.
Vor fi precipitaţii în general slabe, predominant ploi, în intervalele 2-3 noiembrie şi 4-7 noiembrie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitaţii va fi ceva mai ridicată în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: