Cluj-Napoca : UBB, pe primul loc in Romania in clasamentul US News Best Global Universities

October 27, 2021
242 Views

Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca se situează pe prima poziţie în România în clasamentul american al universităţilor internaţionale US News Best Global Universities.

“Universitatea ‘Babeş-Bolyai’ din Cluj-Napoca (UBB) ocupă prima poziţie în ţară şi poziţia 675 la nivel internaţional în clasamentul american al universităţilor, US News Best Global Universities, dat publicităţii marţi”, se arată într-un comunicat trimis de UBB.

Conform sursei citate, US News Best Global Universities este unul dintre cele mai importante clasamente internaţionale care ierarhizează universităţile pe baza performanţelor academice, dar şi în funcţie de reputaţia globală şi regională a acestora. Clasamentul general US News Best Global Universities include în acest an cele mai bune 1.750 de universităţi din 90 de ţări ale lumii, ale căror performanţe au fost analizate în funcţie de 13 indicatori.

“Şi în anul 2021, UBB are cea mai bună performanţă academică în ţară, ceea ce mă bucură. Mă bucur pentru comunitatea noastră academică, care are astfel eforturile onorate, pentru tinerii din ţară şi din afara ţării, care au în UBB o instituţie integrată internaţional unde să studieze şi să se formeze ca specialişti şi buni cetăţeni, şi pentru ţară, UBB asigurând avantaje competitive României la nivel internaţional în diverse domenii. În lume există aproximativ 30.000 de universităţi şi aproximativ 11 rankinguri globale ale universităţilor acreditate de IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence. Cele 11 rankinguri sunt reunite în ţară în Metarankingul Universitar, în care, din 2016, anual, UBB ocupă prima poziţie. Între cele 11 rankinguri, the ‘Big Five’ sunt însă ARWU/Shanghai (UBB prima/singura din România în 2021), Leiden (UBB pe prima poziţie în ţară în 2021), QS (UBB prima din România în 2021, alături de Universitatea din Bucureşti/Universitatea de Vest din Timişoara), THE (UBB pe poziţia a treia în ţară în 2021) şi US News (UBB pe prima poziţie în ţară în 2021)”, declară, potrivit comunicatului, rectorul UBB, Daniel David. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: