Liderul PNL Bucuresti – ‘Rămân slujitor ideii că USR trebuie să fie la guvernare’

October 23, 2021
236 Views

Preşedintele PNL Bucureşti şi primar al sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a declarat, sâmbătă, că USR ar trebui, după părerea sa, să rămână la guvernare cu PNL, deși situația se îndreaptă spre un guvern minoritar PNL susținut de PSD

”Pentru că ştiu din interior dinamica, mi-a fost mai uşor să o înţeleg. Eu, de exemplu, am fost şi rămân în continuare slujitor ideii că USR trebuie să fie la guvernare. Îmi asum această opinie şi voi face tot ce ţine de mine ca PNL să aibă majorităţi acolo unde se poate cu USR, în Bucureşti. Este drept, eu fac mai mult politică la nivel de Bucureşti. Nu sunt cel mai prezent în deciziile naţionale şi nu am impus, până acum, miniştri. Am ales să mă focalizez pe Buucreşti pentru că aici e nevoie de implicarea mea şi de sprijin pentru primarul general şi e o zonă mai deacoperită politic decât partea naţională”, a declarat Ciprian Ciucu, la Digi24, sâmbătă, potrivit news.ro.

Ciucu a vorbit de ”tribalism” din partea USR şi PNL.

”A fost foarte mult tribalism din toate părțile și există foarte mult tribalism în politica din România. Fiecare cu tribul lui. relaţia de neîncredere între PNL şi USR a fost din campanie. USR a insistat foarte mult pe o campanie anti-PNL. Fostul ministru Vlad Voiculescu, un tip pe care îl stimez dealtfel, a fost extrem de agresiv din ziua unu a mandatului. Evident, toate aceste lucruri au acumulat și toată lumea sa tribalizat. PNL sa tribalizat, USR PLUS sa tribalizat. Când zic acest lucru mă refer că fiecare nu vede dincolo de propria formațiune, organizație, propriul grup din care face parte”, a mai precizat Ciucu.

Liderul PNL București a mai arătat că alegerile interne din PNL și USR au fost mai dure decât alegerile parlamentare.

”A venit acel episod cu demiterea lui Vlad Voiculescu care mai mult la radicalizat. Au venut cele două episoade cu alegerile interne din cele două partide, care au fost mai dure decât alegerile parlamentare. Cred că în ambele partide sa cheltuit mai multă energie pe alegerile interne decât pe alegerile pe care să-l îngrijească împreună cu la câștigarea. Și în acest context al alegerilor interne, tribalizarea a continuat și mai tare astfel încât cele două formații politice s-au văzut mai degrabă de a fi în competiție, o politică de forță dusă de ambele părți. Și am ajuns aici, din nefericire. Nu ne convine”, a declarat Ciucu.

Leave A Comment