Un nou sistem de videoconferință și vot electronic pentru sala de sedinte a Consiliului Județean Cluj in valoare de 1 milion de lei

October 22, 2021
210 Views

 

Consiliul Județean Cluj a demarat procedura de achiziționare a unui nou sistem de videoconferință și vot electronic, necesar bunei desfășurări a ședințelor forului legislativ județean în contextul pandemic actual. Anunțul de participare privind achiziția unui astfel de sistem complet digitalizat a fost publicat în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP).

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Rigorile impuse în vederea limitării răspândirii infecției cu Covid-19 ne-au determinat, în urmă cu mai mult de un de zile, să migrăm în spațiul virtual, ședințele Consiliului Județean fiind organizate exclusiv online. Pe fondul acestui proces de digitalizare, dar și în contextul în care sistemul tehnic din sala de ședințe a instituției nu a mai fost modernizat de peste un deceniu, am decis să achiziționăm unul nou, extrem de performant, capabil să se ridice la așteptările tehnologice actuale”.

Astfel, Consiliul Județean Cluj intenționează să achiziționeze în perioada următoare un sistem de conferință modern, cu modul de sonorizare performant, care va înregistra audio-video la o calitate extrem de ridicată și care să fie capabil să transmită live (streaming) în rețea. În plus, sistemul va beneficia și de un modul care va automatiza procesul de vot electronic la distanță, făcându-l extrem de sigur, eficient și prietenos cu utilizatorii. 

Deși noul sistem digital este gândit pentru a eficientiza modul de desfășurare și transmisie a ședințelor forului legislativ județean, acesta va putea fi folosit și pentru alte categorii de întâlniri care se vor organiza, în viitor, în cadrul sălii de ședințe a instituției: ședințe de lucru, cursuri de perfecționare, conferințe de presă sau dezbateri publice.

Valoarea estimată a achiziției este de 995.000 lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut.

Leave A Comment

%d bloggers like this: