Nicolae Ciucă ar putea fi premierul propus de PNL la consultările cu Klaus Iohannis

October 21, 2021
246 Views

Liberalii vor să îl propună pe Nicolae Ciucă, actualul ministru interimar al Apărării Naţionale, pentru funcția de premier, la consultările cu președintele Klaus Iohannis de joi, potrivit surselor Știrilor PRO TV.

PNL va discuta despre propunerea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier în şedinţa Biroului Permanent Naţional, de joi dimineață, de la ora 10.

Liberalii vor merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi – Gheorghe Flutur, Rareş Bogdan, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu.

Posibila propunere a lui Nicolae Ciucă vine în contextul în care USR a anunțat că refuză să refacă coaliția dacă Florin Cîțu va fi varianta de premier a PNL. Partidul condus de Dacian Cioloș este însă gata să se întoarcă la masa negocierilor pentru refacerea coaliției cu un alt prim-ministru.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, la consultări partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcţia de premier, după ce Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de Dacian Cioloş.

Potrivit programului anunţat de Administraţia Prezidenţială, consultările PNL cu preşedintele vor avea loc de la ora 11:00.

Programul consultărilor de la Cotroceni:

* Ora 11:00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);

* Ora 11:30 – Partidul Social Democrat (PSD);

* Ora 12:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

* Ora 12:30 – Uniunea Salvaţi România (USR);

* Ora 13:00 – Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR);

* Ora 13:30 – Minorităţile naţionale reprezentate în Parlament.

Guvernul Cioloș a fost respins, miercuri, în Parlament, în urma voturilor exprimate de senatorii și deputații PSD, PNL, AUR și UDMR – astfel că România nu iese, încă, din criza politică.

S-au înregistrat 88 de voturi ”pentru”, 184 de voturi ”contra” și zero abțineri.

Prin urmare, partidele vor ajunge din nou în fața președintelui Klaus Iohannis, la consultări.

sursa protv

Leave A Comment

%d bloggers like this: