Dosarul cu șină, tot mai subțire în România. S-a votat legea împotriva copiilor pentru avize

October 14, 2021
214 Views

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege prin care se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să ceară copii xerox pentru avize sau alte documente emise de către stat.

Proiectul de lege completează OUG 41/2016.

După ce va fi promulgată, această lege ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022. De atunci, practic, instituțiile vor fi obligate să aibă baze de date conectate între ele.

Se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale. Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale solicită entităţilor care au emis documentele prevăzute la alin.(1), în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public”, se arată în textul legii.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Leave A Comment

%d bloggers like this: