Sociologul Marius Pieleanu – Dacă ar fi avut loc alegeri corecte și democratice, Orban ar fi fost reales președinte al partidului

October 13, 2021
394 Views

Pieleanu: ‘Plecare a lui Orban din PNL creează prejudecăți electorale în partid. Între Orban și Iohannis sa creat o ruptură ce nu mai poate fi refăcută ‘

Sociologul Marius Pieleanu afirmă că plecarea lui Ludovic Orban din Partidul Național Liberal (PNL) va crea prejudicii electorale pentru partid.

 

Efectele produse de o potențială plecare a lui Orban din PNL creează prejudecăți electorale în partid. El este un politician destul de simpatizat în continuare, în PNL. Dacă ar fi avut loc alegeri corecte și democratice, Orban ar fi fost reale președinte al partidului. Ce putere și ce forță va avea un partid construit în jurul lui Orban, rămâne de văzut. Istoria ne-a arătat că micile partide desprinse din marile formări nu prea au avut succes.

Totuși, pleacă destul de actuali parlamentari alături de Orban și este posibil ca formațiunea să facă pragul electoral la următoarele alegeri. Mă așteptam ca Orban să facă acest lucru, fiindcă lui Orban i sa făcut o uriașă nedreptate. Doar orgoliul lui Iohannis și lupta personală cu Orban au dus România în haos, iar țara sa concentrat doar pe lupta din interiorul PNL, în timp ce temei majore ale țării au trecut în plan secund, ceea ce este inadmisibil pentru un președinte de țară.

Mereu există soluții pentru astfel de crize politice. Sigur că PNL trebuie să aibă în vedere că doar uniți sunt mai puternici. Dar, mă tem că au cam ajuns pe marginea prăpastiei. Relația contondentă ireconciliabilă între Orban și Iohannis a creat o ruptură ce nu mai poate fi refăcută. În prezent, în PNL există multe grupuri de opinii din sânul PNL. Am văzut că nu există solidaritate, nicio emulație în jurul cuiva. Totuși, e cel mai vechi partid din Europa și cel mai important din România. Ar trebui să-și păstreze această istorie. E inadmisibil ce se întâmplă. Oameni care nu au treabă cu liberalismul sunt acum la conducere ”, a declarat sociologul la Realitatea TV.

 

Leave A Comment