Orban: Decizia lui Iohannis de a-l desemna pe Cioloș, o cacealma.

October 13, 2021
167 Views

Ludovic Orban, a declarat, marți, că decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l desemna pe liderul USR candidat la funcția de prim-ministru este ”o cacealma” care va avea ca efect prelungirea crizei politice. El mai spune că Cioloș nu are nici o șansă de a forma o majoritate și că intenția președintelui Iohannis este de fapt de a consuma prima desemnare pentru funcția de premier și că a doua desemnare va fi Florin Cîțu.

 

 • Din data de 1 septembrie România se confruntă cu o criză politică și guvernamentală provocată de decizia unilaterală a premierului Cîțu de a demite ministrul justiției fără nici un fel de consultare a coaliției. România se confruntă cu o criză santiară gravă provocată de explozia de infectări cu Covid.
 • România se confruntă cu o situație economică dramatică, care pune în pericol veniturile românilor ca urmare a creșterii prețurilor la combustibil, la alimente, la medicamente.
 • Criza politică trebuie să înceteze imediat, pentru că România și românii au nevoie de un guvern stabil, care să beneficieze de o majoritate parlamentară, care să susțintă toate măsurile.
 • Din pacate, decizia de ieri a președintelui este mai degrabă o cacialma, care nu numai că are ca obiectiv soluționarea crizei, ci are ca efect prelungirea crizei politice și guvernamentale și adâncirea crizei.
 • Este evident pentru orice om care cunoaște situația politică din România, că în ciuda bunelor intenții ale USR PLUS și Dacian Cioloș, desemnarea ca prim ministru a lui Dacian Cioloș nu ține cont de principiul loialității constituționale și desemnarea se face în persoana unui premier care are cu adevărat șansa formării unei majorități.
 • Nici actuala conducere PNL nici alte formațiuni nu vor susține investirea unui Guvern Cioloș. Nu pot să cred că președintele nu este conștient că Dacian Cioloș nu are nici o șansă. Această desemnare s-a produs din cauză că nici PNL, nici PSD nu s-au prezentat la consultări cu o propunere de prim-ministru.
 • Decizia ca PNL să nu se prezinte cu o propunere de premier a dus PNL în situația de a nu pune pe masa președintelui o posibilitate de desemnare a unui premier care are șansa să creeze o majoritate.
 • Singura soluție pentru o majoritate este refacerea coaliției de guvernare PNL – USR – UDMR cu sprijinul minorităților. Era perfect la îndemână desemnarea unui premier PNL, altul decât Florin Cîțu, o persoană decentă, onorabilă, care să se bucure de încrederea parrtenerilor de guvernare.
  PNL a decis joi să se prezinte la Cotrocceni cu Florin Cîțu. Vineri, PNL a schimbat mandatul și a decis să nu se ducă cu nici o propunere.
 • Sunt convins că această propuenre nu a fost făcută pentru că intenția lui Cîțu și Iohannis e de a consuma prima propunere cu o persoană din PNL, pentru că nu au încredere în colegii lor. Nici USR, nici UDMR nu au contestat vreodată dreptul PNL de a desemna premierul în coaliție. Cei care au luat decizia să nu propună premier sunt cei din ”gașca demolatoare”, care se cramponează de persoana lui Cîțu, neînțelegând că acesta nu mai are nici o șansă să formeze o majoritate.
 • Decizia de nominalizare a lui Cioloș va adânci ruptura cu USR, pentru că actuala conducere a PNL nu sprijină învestirea lui. Sunt convins că intenția ascunsă din spatele desemnării, care nu are nici o șansă, se ascunde dorința ca la a doua desemnare să fie desemnat de către președinte a lui Florin Cîțu.
 • În 3 luni, prin acțiunea sau inacțiunea președintelui României și a grupului demolator, toată munca zecilor de mii de membri PNL a fost făcută praf. PNL s-a prăbușit în sondaje și e inamicul public nr 1 al cetățenilor. Iohannis s-a prăbușit în încredere.
 • A fost făcută praf coaliția de guvernare și șansa de a se reconstrui o majoritate parlamentară de centru dreapta este aproape nulă. Cineva va trebui să dea socoteală pentru că a dat foc la țară. România și românii au fost lăsați fără apărare în fața pandemiei, gravelor probleme economice.
 • Fac un apel la președintele Iohannis să revină cu picioarele pe pământ, să renunțe la ambiții personale și jocuri politicianiste, să înțeleagă că România are nevoie de un guvern stabil, competent. Nimeni nu are voie să-și bată joc de români.
 • Mă simt din ce în ce mai străin de deciziile împotriva interesului României, luate de o conducere ruptă de realitate, care se comportă ca o armată de ocupație.
 • Votați Dacian Cioloș? Nu are nici o șansă de a forma o majoritate parlamentară. Nu există această șansă.
 • După ce Emil Constantinescu și Traian Băsescu și-au distrus partidele care i-au susținut, pare că și Klaus Iohannis face același lucru cu PNL.
 • Cu siguranță eu nu voi vota o a doua nominalizare Florin Cîțu din partea președintelui Iohannis, are o cotă de încredere de 10% și nu are capacitatea de a forma o majoritate. Soluția Cîțu nu mai există
 • Țara arde și Cîțu se ocupă să-mi ia parlamentarii la bucată.
 • Dacă nu mă vor pe mine ca premier, liberalii îi au pe Ilie Bolojan, Siegfried Mureșan, Violeta Alexandru, sunt foarte mulți oameni competenți. Trebui să ai ochelari de cal să nu vezi câți oameni sunt în PNL. Să nu propui o soluție de rezolvare a crizei e de noaptea minții, parcă se duc ca orbeții în prăpastie.
 • Întrebat dacă are informații că președintele Iohannis să revină în fruntea PNL în 2024, Orban a spus că ”nu cred, la ce să mai revină? Dacă se mai implică mult nu mai are la ce să se întoarcă”.

Leave A Comment

%d bloggers like this: