Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților

October 13, 2021
371 Views

„Am anunțat încă din campania internă că, în cazul în care nu vă fi ales președinte al PNL, îmi voi prezenta demisia din funcția de președinte la Camerei Deputaților. În urmă cu aproximativ 5 minute mi-am scris demisia și am înaintat-o ​​către Biroul Permanent al Camerei Deputaților și către secretarul general.

Demisionez din mai multe motive. În primul rând, pentru faptul că am anunțat această demisie, ca urmare a faptului că eu consider că, pentru a putea gira astfel de funcții în stat român, dacă ești om de stat, nu poți să gireze astfel de funcții decât dacă beneficiați de legitimitate , iar legitimitatea este conferită de votul cetățenilor, care este acordat de către formațiuni politice care se prezintă în alegeri ”, a spus Ludovic Orban.

Orban și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților inainte de Congresul PNL, el precizând că, dacă va pierde șefia partidului, se va retrage și din funcția deținută în Parlament. Ulterior, pe 27 septembrie, după Congresul PNL, Ludovic Orban a transmis demisia semnată la sediul PNL, către președintele partidului, Florin Cîțu.

Orban atrăgea atenția, atunci, că dacă ar înregistra demisia la Parlament, există riscul ca PNL să piardă șefia acestor Camere și dădea ocazia noilor conduceri liberale să negocieze și pentru păstrarea acestui post, odată cu negocierile pentru formarea noului Guvern.

Leave A Comment