PNL şi PMP pot crea o nouă alianţa în România. Ludovic Orban şi Cristian Diaconescu discuta despre o nouă construcţie politică

October 12, 2021
196 Views

O nouă mişcare politică începe să prindă din ce în ce mai mult contur printre membrii a doua formaţiuni politice din ţară. Şocul recent din PNL, după alegerile interne câştigate de Florin Citu, a făcut ca Ludovic Orban, fostul preşedinte al liberalilor, să arate că ar putea să urmeze o nouă construcţie politică

De altfel, Orban are în continuare de partea sa o bază puternică a PNL, oameni care şi-au reconfirmat sprijinul pentru acesta chiar şi după rezultatul alegerilor interne.

PMP și Ludovic Orban ar putea face o nouă alianță în România

În mediul politic au apărut informaţii cu privire la faptul că unele filiale liberale au gândit o viitoare alianţa cu Partidul Mişcarea Populară (PMP), formaţiune cu reprezentare la nivel local în mai toate consiliile locale şi judeţene din întreaga ţară. Acest partid ar putea fi o bază a viitoarei construcţii politice, mai ales că unii liberali au înţeles că prin această mişcare se poate forma un partid nou de dreaptă ce ar putea creşte extrem de rapid în preferinţele electoratului nemulţumit, iar Ludovic Orban, alături de PMP, poate crea un grup parlamentar serios

În plus, prin această mişcare Ludovic Orban poate negocia mult mai uşor orice fel de funcţie în statul român, având în spate o bază puternică, o bază ce are reprezentare şi la nivel european, PMP făcând parte din Partidul Popularilor Europeni (PPE)

Se poate vorbi de o structură cu doi copreşedinţi, Ludovic Orban şi Cristian Diaconescu, structura politică ce ar putea profita de situaţia actuală din ţară şi care ar putea obţine un scor foarte bun la alegerile viitoare. Timp de 3 ani, cei doi pot creşte un partid de dreapta. Profitând de degringolada în care se afla actualul PNL şi scăderea dramatică în sondaje a USR, echipă formată în jurul lui Orban şi Diaconescu ar putea reprezenta o alternativă a dreptei, un partid care să fie în coasta PSD. Aportul PMP de 5 procente, cumulat de cele cel puțin 10 procente pe care le poate aduce Ludovic Orban şi oamenii lui, ar putea face ca nouă structură politica să fie un candidat serios la viitoarele scrutinuri electorale.

Pe de altă parte, această nouă structură ar putea fi benefică şi pentru PPE, mai ales în condiţiile în care socialiştii câştigă tot mai mult teren în ţările Uniunii Europene. Informaţiile recent apărute în mediul politic din România, despre o asemenea structură, ar putea avea urmări importante în structurile partidelor.

Ludovic Orban a anunțat recent că ar putea crea o nouă construcție politică

În urmă cu câteva zile, Ludovic Orban a anunțat că ar putea să se desprindă de PNL și că ar lucra la o noua constructie politica. De partea fostului președinte PNL sunt zeci de parlamentari, peste 40 care  au semnat o scrisoare deschisă prin care îl susțin, pentru funcția de premier, pe acesta:

”Când sunt convins că PNL-ul a devenit o carcasă care nu mai are legătură cu partidul istoric, sunt gata să creez o construcție politică care să continue trecutul Partidului Național Liberal. Cei care conduc astăzi nu au nicio legătura cu PNL. Întotdeauna am susținut lucruri fundamentale care au făcut parte din istoria PNL și nu avem voie să renunțăm”, a spus Orban.

Orban si Diaconescu sunt doi politicieni respectati care pot forma un pol de dreapta adevărat , nefiind sub “influiesta ” neconditionată a lui Iohannis

Leave A Comment

%d bloggers like this: