USR PLUS – Președintele Klaus Iohannis, Florin Cîțu și „echipa câștigătoare” continuă să răspândească același fake news: „USR a abandonat guvernarea”.

October 8, 2021
289 Views
Adevărul este că USR PLUS s-a împotrivit marelui jaf național – PNDL 3 – 50 de miliarde de lei pentru baroni. Ca răzbunare, Florin Cîțu a ales să scoată USR PLUS de la guvernare.
Cronologia crizei:
1 septembrie – Florin Cîțu introduce pe ordinea de zi suplimentară a Guvernului PNDL 3. De la hoția de 47.5 miliarde de lei a lui Dragnea la hoția de 50 de miliarde de lei a lui Florin Cîțu.
Deși nu avea avizele necesare de la Ministerul Justiției, forțează trecea OUG-ului. Ministrul Justiției, Stelian Ion, este șantajat și amenințat cu demiterea.
Seara, Stelian Ion este demis și, astfel, criza politică declanșată.
USR PLUS solicită PNL numirea unui nou premier și continuarea coaliției. PNL/echipa câștigătoare refuză.
Vineri, 3 septembrie, USR PLUS anunță depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva lui Florin Cîțu. Moțiunea de cenzură era cea mai rapidă cale prin care Florin Cîțu poate fi demis și criza politică rezolvată. Astăzi, am fi putut avea un nou guvern funcțional.
În schimb, Florin Cîțu este ținut la Palatul Victoria de PSD-ul lui Marcel Ciolacu până după congresul PNL. În Parlament, timp de o lună, am văzut refăcut USL 2.0. Cu încălcarea Constituției, moțiunea depusă de USR PLUS este îngropată. USR PLUS anunță că votează prima moțiune ajunsă la votul final. La vot ajunge moțiunea PSD.
Marți, 5 octombrie, moțiunea este adoptată. Florin Cîțu este demis cu cel mai mare număr de voturi din ultimii 30 de ani.
Așa cum USR PLUS a cerut de la început, în continuare, Iohannis-Echipa Câștigătoare au de ales: fie USR, fie USL.
Criza politică poate fi oprită chiar astăzi dacă Klaus Iohannis decide desemnarea unui nou prim-ministru, altul decât Florin Cîțu.
Reamintim președintelui Klaus Iohannis că are o responsabilitate pentru România, pentru cei 66% dintre românii prezenți la vot care au votat în turul 2, nu pentru „echipa câștigătoare”. România nu câștigă nimic din criza politică declanșată de Florin Cîțu, susținută și continuată de Klaus Iohannis. Nu ne mai putem permite săptămâni de întârziere.

Leave A Comment

%d bloggers like this: