Ludovic Orban – Soluționarea crizei politice și guvernamentale este o urgență națională

October 8, 2021
269 Views
Soluționarea crizei politice și guvernamentale este o urgență națională și trebuie să aibă loc imediat, nu peste o săptămână, două sau trei.
Ieșirea din acest impas politic este o chestiune care ține exclusiv de voință și bună-credință, nu de presupuse exerciții de reflecție și penitențe din partea partidelor.
Soluția este clară, simplă, la lumina zilei: refacerea coaliției de guvernare în jurul Partidului Național Liberal, împreună cu USR-PLUS, UDMR și grupul minorităților naționale. Totodată, este chiar cel mai prost moment pentru a face experimente politice cu cineva care să învețe acum să conducă un Guvern.
Alternativa, în actuala ecuație și configurație parlamentară, este ca PNL să ajungă în Opoziție, ceea ce se va întâmpla într-un orizont de timp nu foarte îndepărtat, dacă în acest moment apelează la susținerea parlamentară a PSD. Este aritmetică parlamentară simplă pentru oricine este lucid și evaluează obiectiv un astfel de scenariu.
Îi îndemn pe toți actorii politici și instituționali să dea dovadă de maturitate și responsabilitate în deciziile care vor urma pentru că acestea vor afecta pe termen lung atât viitorul României cât și viitorul Partidului Național Liberal

Leave A Comment