Orban – Florin Citu este un pion care poate fi sacrificat oricand

October 1, 2021
229 Views

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a declarat joi ca „Florin Citu este un pion care poate fi sacrificat oricand”. „PSD-ului ii este foarte usor sa treaca cu tancul peste Citu”, a mai spus Orban.

„Florin Citu este un pion care poate fi sacrificat oricand. Refolosit in alte scopuri. Daca isi da demisia nu va mai fi el interimar pe toata perioada investirii Guvernului, ceea ce ma indoiesc. Domnul Citu tine foarte mult la functie. Trebuia sa isi dea demisia in momentul in care USR-PLUS a decis sa se retraga din coalitie si a spus clar ca nu va mai veni in coalitie cat va fi Citu premier. Asta inseamna sa fii om de stat si sa pui interesul Romaniei inaintea interesului personal. Inclusiv jocul PSD-ului a fost un joc prin care l-a ajutat pe Citu sa fie presedinte PNL pentru ca le este foarte usor sa treaca cu tancul peste Citu”, a afirmat Ludovic Orban, joi la Parlament.

Intrebat despre ce va face seful statului, Orban a raspuns: „Nu sunt o cucuvea care sa locuiasca la Cotroceni si care sa poata sa intuiasca gandurile presedintelui”.

Motiunea de cenzura initiata de Partidul Social Democrat a fost citita joi in plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor.

Motiunea, intitulata „Stop saraciei, scumpirilor si penalilor. Jos Guvernul Citu!”, este semnata de 157 de parlamentari de la PSD.

Sedinta a fost condusa de presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, care a anuntat ca si-au inregistrat prezenta 209 parlamentari.

Mare parte din parlamentarii USR PLUS au lipsit din sala, conectandu-se pe tablete la sedinta comuna, dupa cum a anuntat liderul deputatilor, Ionut Mosteanu, care a fost prezent.

Si din partea PNL a fost prezent doar liderul grupului parlamentar de la Camera Deputatilor, Gabriel Andronache. De asemenea, au lipsit si parlamentari ai UDMR si ai minoritatilor nationale.

 

Premierul Florin Citu nu a participat la sedinta plenului reunit al Parlamentului.

Motiunea a fost citita de liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis.

Dupa citirea motiunii, Ludovic Orban a precizat ca, potrivit deciziei Birourilor permanente reunite, dezbaterea si votul asupra motiunii de cenzura va avea loc in sedinta comuna de martea viitoare, la ora 12,00.

„Va informez ca, in buna intelegere cu presedintele Senatului, sedinta de marti va fi condusa de presedintele Camerei Deputatilor, ca sa evitam lupte de K1 la microfon. Informez acest lucru pentru ca nu l-am facut de la microfon data trecuta”, a adaugat Orban.

Leave A Comment

%d bloggers like this: