Alexandru Rafila îi acuză pe cei de la UNTOLD și pe Emil Boc de valul 4

September 30, 2021
195 Views

Efectele participării în număr mare la festivalul Untold de la Cluj se văd în trendul ascendent al infectărilor pe care îl observăm în perioada de faţă, a spus Alexandru Rafila, medic şi reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, la postul România TV. Mai mult de 265.000 de persoane, din peste 100 de ţări, au venit să asculte muzică live la Cluj-Napoca în această toamnă. Organizatorii UNTOLD au insistat că perimetrul unde a avut loc festivalul a fost „cel mai sigur loc public din România”, cu toate că cei vaccinați transmit boala mai departe.

„Clujul este pe locul doi. (n.r. – la efectele valului 4 în numărul de cazuri). Acum nu ştiu, poate că domnul primar Boc îşi ia rucsacul, aşa cum mi-a recomandat mie, şi merge să testeze prin diverse locuri publice, lumea. Se vede, dacă vă uitaţi la nivelul judeţului Cluj, că nu numai Cluj-Napoca e afectat şi multe alte localităţi sunt foarte afectate.

Şi încă un lucru: foarte multe persoane din alte oraşe, din Bucureşti, Timişoara, unde sunt incidenţe mari, au fost la acest festival (n.r. – discuţia era despre Untold), iar acum ne găsim în perioada în care rezultatele acestor concentrări mari de persoane au generat o creştere a transmiterii”, a spus profesorul Alexandru Rafila miercuri seara, în direct la România TV.

Municipiul Cluj-Napoca a ajuns miercuri la o incidență a cazurilor noi de Covid-19 de 6,03 la mia de locuitori. Orașul va intra într-o perioadă de observare din partea autoritățile, care vor urmări evoluția cazurilor în următoarele 48 de ore, iar dacă acestea mențin trendul ascendent e posibil ca de vineri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să introducă măsuri mai dure, printre care și carantina de weekend. S-au înregistrat creșteri ale numărului de cazuri și în marile orașe ale județului. Astfel, la Dej s-a ajuns la 4,44, Gherla (2,66), Turda (2,57), Câmpia Turzii (2,30) și Huedin (2,40).

Leave A Comment

%d bloggers like this: