Opera Nationala Romana Cluj-Napoca : GALA LUCIA STANESCU. UN VIS A FOST…,MIERCURI, 29 SEPTEMBRIE 2021, ORA 19:00, SALA MARE

September 29, 2021
208 Views

Soprana Lucia Stănescu este recunoscută ca fiind una dintre marile personalități ale culturii românești din a doua jumătate a secolului XX. Devenind solistă a Operei clujene încă din anul IV de studenție, artistă lirică de faimă internaţională, soprană cu o voce splendidă și unică, Lucia Stănescu a urmat un amplu repertoriu operistic, interpretat mereu cu aceeași măiestrie admirabilă.

Apreciată pentru excepţionala sa artă interpretativă şi puritatea vocii, pentru activitatea sa artistică şi bogata experienţă, i-a fost încredinţată funcţia de Director al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, îndeplinită cu dăruire între 1970-1971, respectiv 1974-1975, ani încununați de rezultate remarcabile, de numeroase premiere, un nivelul artistic superior și un lung șir de turnee internaționale care au consolidat prestigiul operei clujene în întreaga lume. Mai mult decât atât, soprana a fost singura femeie director din istoria de un secol a Operei clujene.

Vă invităm să aducem împreună un elogiu într-o gală comemorativă a unui an de la trecerea în neființă a regretatei soprane LUCIA STĂNESCU, prin emoția artistică a soliștilor și orchestrei Operei Naționale Române, coordonați de dirijorul invitat Mario Menicagli, alături de care vor fi invitate, de asemenea, sopranele Valentina Boi și Lorena Puican, dar și mezzo-soprana Diana Turtoi. Vă așteptăm, așadar, la celebrarea unei persoane de legendă, MIERCURI, 29 SEPTEMBRIE, de la ora 19.00.

Foto : captura, operacluj.ro

Leave A Comment