Transformarea digitală generează profesii nemaiauzite pe piaţa muncii. Care sunt cele mai căutate meserii ale viitorului

September 25, 2021
198 Views

Big bang-ul online creat de anul pandemic 2020 a accelerat evoluţia locurilor de muncă digitale, transformând exponenţial viitorul pieţei muncii, iar primele locuri din Top 10 profesii ale viitorului anunţate de World Economic Forum nu seamănă cu nimic din standardul ocupaţional obişnuit, susţin specialiştii Asociaţiei INACO.

Potrivit acestora, elevii, profesorii, părinţii şi adulţii dornici de recalificare şi dezvoltare profesională vor descoperi care sunt cele mai căutate ocupaţii în ediţia a patra a Ghidului Meseriilor Viitorului – Oportunităţile pieţei muncii în lumea de mâine.
Ghidul este conceput şi lansat de Asociaţia INACO Iniţiativa pentru Competitivitate în cadrul proiectului „Crearea primului SmartLab din liceele tehnologice ale României în sectorul 3, la Şcoala Superioară Comercială «Nicolae Kretzulescu», în acord cu ediţia a IV-a a Ghidului Meseriilor Viitorului”, proiect finanţat de Primăria Sectorului 3, cu fonduri nerambursabile de la bugetul local.

„Big bang-ul online creat de anul pandemic 2020 a accelerat evoluţia locurilor de muncă digitale, transformând exponenţial viitorul pieţei muncii. Revenirea la modul de lucru obişnuit ne pune în faţa unor profesii neobişnuite

Primele locuri din top 10 profesii ale viitorului anunţate de World Economic Forum nu seamănă cu nimic din standardul ocupaţional obişnuit: facilitator al lucrului la distanţă, consilier pentru respectarea programelor de fitness, manager de design pentru case inteligente, consilier de imersiune XR, arhitect de mediu pentru amenajarea spaţiului de lucru, detectiv de date, auditor de algoritmi de favorizare, analist de risc pentru dezastre cibernetice.”, transmite Asociaţia.

Pe lista profesiilor viitorului din noul Ghid INACO se mai află:

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: