Congres PNL : Ludovic Orban versus Florin Citu

September 25, 2021
498 Views

Liberalii se reunesc în congres, sâmbătă, pentru a alege noul președinte la PNL, dintre actualul lider, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu.

La reuniunea liberalilor, care se va desfășura la Romexpo începând cu acum 11,00, sunt așteptați 5.000 de delegați din toată țara.

Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat și el prezența la Congresul PNL.

***

Pentru accesul participanților la lucrări au fost impuse o serie de măsuri în contextul pandemiei de COVID-19, intrare în sala reuniunilor făcând-se numai pe baza adeverinței de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, a rezultatului negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid ori a certificatelor care dovedesc trecerea prin boală. De asemenea, președinții filial PNL au fost obligați, rândul lor, să verifice dacă delegații au toate documentele necesare și nicio organizație nu va avea informații.

Premierul Florin Cîțu a respins toate acuzațiile potrivit cărora acest congres ar fi organizat ilegal, cu atât de mulți participanți, având în vedere normele legale aprobate pentru scenariul roșu al pandemiei în care a intrat Capitala, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 3 la mia de locuitori.

“La Congresul PNL se va purta mască. Este legal pentru că este un congres unde este un spațiu de 3 metri pătrați de persoană. Sunt 15.000 de metri pătrați, deci, dacă vor fi 5.000 de persoane, se poate ține în condiții de legalitate. Până la urmă trebuie să mergem spre normalitate, avem vaccin, avem certificat, nu putem să ne oprim de fiecare dată “, a precizat Cîțu. El a spus că în acest sens a fost solicitat și un punct de vedere de la Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

***

În debutul Congresului PNL sunt programate discursuri ale invitaților: președinții Klaus Iohannis, precum și reprezentanți ai partidelor politice.

Actualul președinte al partidului, Ludovic Orban, va prezenta ulterior raportul de activitate al mandatului său.

Cei doi candidați la funcțiile de președinte PNL vor avea la dispoziție câte 20 de minute pentru a-și prezenta moțiuni, urmați fiind de discursurile a câte 5 susținători timp de 5 minute fiecare.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: