Opera Nationala Romana Cluj-Napoca : ALL THE SUNS, SÂMBĂTĂ, 25 SEPTEMBRIE 2021, ORA 12:00, SALA MARE

September 22, 2021
281 Views

“O colecție de miracole, de lumini solare pe care în mod normal le experimentăm pe cont propriu, în locuințele noastre, au devenit în aceste perioade de izolare un real spectacol. Această prezență spirituală, ca un dar de la Soare, care ne certifică conexiunea cu o dimensiune universală, macro, a lumii – va fi acum concentrată într-un spațiu scenografic încărcat de memoria prezenței publicului și a spectacolelor. Trăirea personală, singulară, se amplifică devenind spectacol pe scena Operei într-o interacțiune aproape unu la unu, dar consumată într-o experiență suprarealistă. Vizitatorii au posibilitatea de a trece de la stadiul de privitori la cel de actori prin șansa de a păși pe scenă, purtând Soarele cu ei, în această coreografie dinamică și abstractă de lumină. Sunetul ambiental redă înregistrarea din spațiu a Pământului, realizând o conexiune cu vibrația Universală prin care rezonează totul.

În aceste vremuri speciale de pandemie și izolare, relația dintre interior și exterior devine mai relevantă pentru ritualurile zilnice. Raportul dintre unu și infinit câștigă substanță, în timp ce restul lumii se estompează în imaterialitate, făcând lumina Soarelui un mesager al vieții în arhitectura noastră personală de izolare.

Trebuie să te oprești pentru a percepe timpul care trece. Depinde de noi să percepem ca experiență pozitivă transformarea timpului într-o formă simplă de lumină, sau poate rămâne un caz banal trecut cu vederea.

Cât durează prezentul? O umbră care se mișcă. Prin lumina Soarelui, timpul devine personal. Trecutul, Prezentul, Viitorul există simultan.

Instalația își propune să simuleze o stare în care totul este prezent în același timp. Fără cuantificare, fără secunde, doar Timpul trasat ca prezență într-un univers de lumină modelat printr-o eternitate prezentă. Experimentarea scenografiei va oferi privitorului posibilitatea de a sta în afara timpului, într-o ambianță suprarealistă de lumină familiară.”

Program de vizitare:
sâmbătă, 25.09 ⁄ 12:00 – 20:00,
duminică, 26.09 ⁄ 10:00 – 20:00

Leave A Comment

%d bloggers like this: