Vitamina D: în ce moment al zilei şi în ce condiţii trebuie luată pentru a fi eficientă

September 21, 2021
228 Views

Vitamina D este esenţială pentru pentru sănătatea noastră fizică şi psihică. Există mai multe tipuri de vitamina D, dintre care D2 şi D3 sunt cele mai importante. Multe persoane nu obţin doza zilnică necesară, mai ales în sezonul rece, astfel că este nevoie de suplimente. Totuşi, soluţia nu este să luăm dintr-o farmacie primul produs care ne pică în mână. Există câteva condiţii care trebuie respectate pentru ca aceste suplimente să fie eficiente.

Vitamina D se găseşte atât în plante, cât şi în alimente, însă poate fi sintetizată şi de organismul uman, în prezenţa razelor solare. Vitamina D are multiple beneficii pentru organism, în primul rând pentru sistemul osos, fiind esenţială în procesul de creştere la copii şi adolescenţi, pentru fixarea calciului în oase şi pentru menţinerea unui nivel normal al fosforului în sânge. Carenţa sa este asociată cu rahitismul.

Un alt rol constă în menţinerea unui sistem imunitar puternic şi sănătos. Totodată, vitamina D joacă combate stărilor depresive, iar cercetările au demonstrat că persoanele care sufereau de depresie aveau şi deficit de vitamina D în organism. În plus, este cunoscut faptul că în anotimpul rece, când ziua e mai scurtă, apar cele mai multe cazuri de depresie.

Află aici care sunt semnele carenţei de vitamina D, în ce alimente se găseşte, în ce moment al zilei şi mai ales cum trebuie luate suplimentele pentru a fi eficiente

Leave A Comment

%d bloggers like this: