Dancă: Orban câştigă.

September 20, 2021
213 Views

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionel Dancă, a declarat, vineri, că, în dezbaterile interne, peste 2.000 de delegaţi la Congresul partidului din 25 septembrie, din 20 de filiale, au votat moţiunea „Forţa Dreptei” cu care preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, candidează pentru un nou mandat la şefia partidului.

„Dintre filialele care îl susţin pe Ludovic Orban la Congres sunt filiale unde mai mult de 80% dintre delegaţi vor vota moţiunea Forţa Dreptei: Argeş, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Iaşi, Vrancea, Sector 3, Sector 5, Diaspora. Iar dintre filialele care au votat ambele moţiuni, cele mai importante dintre ele au acordat mai multe voturi pentru Ludovic Orban (Alba, Bihor, Iaşi, Tulcea) sau cel mult au preferat o poziţionare neutră printr-un vot de egalitate, ţinând cont de susţinerea majoritară evidentă din filială pentru Ludovic Orban (Giurgiu, Vâlcea, Sector 1)”, a precizat Dancă într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Dancă a transmis că liberalii din tabăra pro-Orban se vor „bate până la capăt” pentru ca votul să fie liber şi secret, adăugând, că în acele condiţii, delegaţii vor alege ceea ce este mai bine pentru PNL şi pentru România.

În continuare, redăm integral mesajul lui Dancă:

#ForţaDreptei – Ludovic Orban câştigă! Cifrele momentului, atât de aşteptate înainte de Congresul PNL, arată că suntem în grafic pentru câştigarea Congresului PNL din 25 septembrie.

Obiectivul #echipeidistrugătoare a fost ca Ludovic Orban să nu ajungă la Congres cu susţinerea a cel puţin 10 organizaţii.

În pofida presiunilor de tot felul şi împotriva tuturor forţelor văzute şi nevăzute care au dorit să-l scoată pe Ludovic Orban din competiţie înainte de Congres, moţiunea Forţa Dreptei a preşedintelui Ludovic Orban a obţinut votul de susţinere a 20 filiale, printre care sunt filiale cu cele mai mari performanţe la ultimele alegeri locale şi parlamentare şi cu cel mai mare număr de delegaţi la Congresul PNL.

Astfel, după finalizarea dezbaterilor interne, moţiunea Forţa Dreptei a preşedintelui Ludovic Orban, sunt peste 2000 de delegaţi la Congres din filialele PNL care au votat moţiunea Forţa Dreptei – Ludovic Orban: Alba – 146, Arad – 128, Argeş – 103, Bihor – 191, Bistriţa – Năsăud – 98, Braşov – 128, Brăila – 67, Caraş-Severin – 113, Covasna – 22, Dâmboviţa – 111, Giurgiu – 145, Harghita – 19, Iaşi – 147, Tulcea – 82, Vâlcea – 106, Vrancea – 121, Sector 1 – 71, Sector 3 – 73, Sector 5 – 57, Diaspora – 78.

Mai mult, dintre filialele care îl susţin pe Ludovic Orban la Congres sunt filiale unde mai mult de 80% dintre delegaţi vor vota moţiunea Forţa Dreptei: Argeş, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Iaşi, Vrancea, Sector 3, Sector 5, Diaspora.

Iar dintre filialele care au votat ambele moţiuni, cele mai importante dintre ele au acordat mai multe voturi pentru Ludovic Orban (Alba, Bihor, Iaşi, Tulcea) sau cel mult au preferat o poziţionare neutră printr-un vot de egalitate, ţinând cont de susţinerea majoritară evidentă din filială pentru Ludovic Orban (Giurgiu, Vâlcea, Sector 1).

Nu mai vorbim de organizaţiile (fără nume) care au dat vot de susţinere sub presiune doar pentru contra-candidatul lui Ludovic Orban deşi opţiunea delegaţilor din filialele respective sunt clare pentru Ludovic Orban.

Chiar şi aşa, ştim că inclusiv o parte consistentă dintre delegaţii din filialele care au fost forţate să voteze doar moţiunea contra-candidatului lui Ludovic Orban vor vota cu cine cred ei că este cea mai bună soluţie pentru conducerea Partidului Naţional Liberal în viitor: Ludovic Orban – Forţa Dreptei! Cu o condiţie, votul la Congresul PNL să fie liber şi secret!

Mult a fost de luptă, puţin mai este până la victorie şi vom câştiga! Ne vom bate până la capăt pentru ca votul să fie liber şi secret şi atunci cu siguranţă delegaţii vor alege ceea ce este mai bine pentru Partidul Naţional Liberal şi pentru România: #LudovicOrbanPreşedinte.

În fine, ca în orice luptă dintre Bine şi Rău, lupta va fi strânsă până în ultima clipă dar sunt convins că şi de această dată #BineleÎnvinge şi rezultatul va fi ceea ce îşi doresc membrii Partidului Naţional Liberal şi majoritatea românilor.

Leave A Comment

%d bloggers like this: