Orban: “Îmi vine permanent în gât strigătul de revoltă. Asta nu e echipa câştigătoare, asta seamănă cu o juntă”

September 13, 2021
319 Views

Liderul PNL, Ludovic Orban, a lansat un atac de o duritate extremă la adresa contracandidatului său la şefia partidului, Florin Cîţu, şi la adresa susţinătorilor acestuia, acuzându-i că se poartă ca o armată de ocupaţie care calcă în picioare regulile democratice din partid, îşi umileşte colegii, îi calcă în picioare, face presiuni asupra lor pentru ca premierul să câştige preşedinţia PNL-ului.

„Vorbiţi primarii cu primari, parlamentarii cu parlamentari din alte judeţe, vorbiţi cu oamenii, transmiteţi-le oamenilor să facă ceea ce gândesc ei că e bine pentru PNL, nu ceea ce le impune o conducere vremelnică, predată fără luptă unor oameni care nu vor să facă bine partidului. Eu vă spun sincer că îmi ţin, deşi îmi vine permanent până în gât, strigătul de revoltă faţă de ceea ce se întâmplă în PNL de câteva luni. Nici nu pot să pronunţ sintagma ‘echipa câştigătoare’ că deja este penibilă şi râde toată lumea de ei.

Asta nu e echipa câştigătoare, asta seamănă cu o juntă, seamănă cu o armată de ocupaţie care calcă în picioare în fiecare zi regulile democratice din partid, care calcă în picioare toate normele de bun simţ care trebuie să caracterizeze relaţiile interumane dintre noi, care încearcă să obţină susţinere pentru un candidat care devine din ce în ce mai evident că nu-l vrea aproape nimeni. Cum? Prin ameninţare, prin presiuni, prin scoaterea din funcţii publice a celor care au curajul şi bărbăţia să recunoască pe fată că mă sprijină”, a declarat Orban, duminică, în Vrancea.

Orban a mai acuzat că asupra celor care îl susţin se fac presiuni foarte mari, mergând până la pierderea funcţiei şi s-a declarat revoltat că preşedinţi de filiale judeţene îl umilesc, când ar fi trebuit să-i fie recunoscători pentru ceea ce a făcut pentru ei.

„Câtor demnitari nu li s-a cerut să scoată poza mea sau să nu apară sub nicio formă susţinerea pentru mine că altfel vor fi daţi afară. Un secretar de stat dintr-o filială în care am fost vineri, nu vă spun exact localitatea, a fost luat imediat la bastoane şi i s-a cerut să se uite în Monitorul Oficial ca să îşi vadă demiterea pentru că a avut curajul să ţină un discurs în susţinerea candidaturii mele.

Până în gât îmi urcă aproape în fiecare zi revolta când văd preşedinţi de filiale judeţene care ar trebui să îmi fie recunoscători o viaţă pentru ce am făcut pentru ei şi care pur şi simplu mă umilesc, pur şi simplu calcă în picioare orice regulă, pur şi simplu de frica a ştiu eu ce sau din dorinţa de a pune mâna pe ce îşi doresc sunt în stare să îi umilească pe colegii lor, să îi transforme în sclavi. am muncit patru ani de zile toţi, oamenii de bună credinţă din PNL să recredibilizăm partidul, să ne prezentăm în faţa oamenilor cu o ofertă solidă care să îi convingă cu noi, am câştigat alegeri succesive doar pandemia a determinat o prezenţă mai slabă a electoratului nostru la vot şi nu am putut câştiga alegerile, dar am dus partidul la guvernare. Şi acuma oamenii pe care i-am susţinut în forul statutar să fie la guvernare se transformă într-un instrument de presiune, de ameninţare a membrilor PNL. (…) Cei care sunt cu Orban sunt daţi afară sau puşi sub o presiune permanentă.”, a declarat Orban.

Ulterior, într-o declaraţie de presă, Orban a subliniat că există “o lungă listă de susţinători daţi afară din funcţii”.

“Am preferat să tac şi să nu vorbesc public, dar sunt zeci de susţinători, membri ai PNL, care au fost daţi afară din funcţii dintr-un singur motiv, că sunt susţinătorii mei. Oponenţii, susţinătorii contracandidatului meu, numai de pe 1 septembrie, practic au eliminat din toate funcţiile de conducere de la nivelul Parlamentului şi grupurilor parlamentare toţi semnatarii moţiunii Orban. E o lungă listă de membri PNL daţi afară de colegii lor, care parcă au uitat că sunt membri PNL şi că au ajuns în funcţiile pe care le deţin cu sprijinul colegilor pe care i-au dat afară şi ca urmare a muncii colegilor pe care i-au dat afară”, a declarat liderul PNL.

Leave A Comment

%d bloggers like this: