Jandarmeria Cluj – bilant UNTOLD 2021

Prevenirea incidentelor și reducerea la minim a impactului asupra vieții clujenilor au fost principalele obiective ale forțelor de ordine prezente la UNTOLD 2021.

Pe parcursul celor patru zile, jandarmii și polițiștii au fost prezenți pe traseele de afluire și defluire a participanţilor și în zonele aglomerate (gări, aeroport, traseele mijloacelor de transport în comun, în zonele de cazare a turiştilor români şi străini.)

Măsurile adoptate, inclusiv cele pentru fluidizarea traficului auto și pietonal, au fost eficiente și nu au fost înregistrate ambuteiaje sau situații de risc pentru ordinea publică.

Principalele constatări

Jandarmii au constatat 57 de încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, iar polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au constatat alte 27 astfel de fapte, cercetările fiind continuate de organele abilitate.

De asemenea, polițiștii au aplicat 200 de sancțiuni contravenționale, abaterile reprezentând încălcări ale normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și ale celor privind circulația pe drumurile publice.

Pe parcursul festivalului, inspectorii de prevenire ISU au aplicat 53 avertismente și 55 amenzi care privesc încălcări ale Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor și  Legea 349 din 2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

În punctele medicale avansate, 651 de persoane au solicitat consult medical, acestora fiindu-le acordată asistență medicală de către personalul medical SMURD, paramedici pompieri și voluntari ISU/SMURD.

Majoritatea cazurilor înregistrate au reprezentat afecțiuni ușoare, doar în 19 dintre aceste situații a fost necesar transportul la spital pentru investigații suplimentare.

De asemenea, pe timpul desfăşurării festivalului, un echipaj al Unității Speciale de Aviație Caransebeș din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., cu un elicopter tip IAR-316 a survolat zona cu misiunea de a monitoriza şi transmite în timp real datele necesare pentru buna desfăşurare a acestui eveniment.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: