Puci politic in PNL

September 9, 2021
219 Views

Apropiat de președintele PNL, Ludovic Orban, deputatul liberal Ionel Dancă arată că echipa premierului Cîțu a convocat noaptea, la ora 23.00, Biroul Politic Național, pentru o ședință de dimineață de la ora 9.00. Dancă acuză „un puci politic în desfășurare”.

„Cine semnează ora asta o convocare la Biroului Politic National PNL pentru mâine dimineață la ora 9,00 ?! E nebunie totală în  #echipadistrugatoare  a Partidului National Liberal! E pur și simplu un puci politic în plină desfășurare la adresa democrației din PNL și a statului de drept din România. Când singurul lor sprijin politic mai e PSD nu pot face decât ca PSD,   #NoapteaCaHotii ! ” – a scris Dancă pe contul său de facebook, postând și mesajul primit prin telefon.

Ludovic Orban a fost chestionat și în emisiune la B1TV dacă echipa lui Florin Cîțu se pregătește să-l dea afară din partid, pentru că Biroul Politic Național ar fi format din oamenii premierului, care s-au întrunit deja și s-ar fi exprimat în sensul acesta.

„Veți fi dat afară din partid, înainte de Congresul PNL? Astăzi BPN sa întrunit și a luat decizii ca cine se opune partidului să fie dat în afara partidului? ” – a fost întrebat Orban, cu referire la faptul că el a sugerat că va susține moțiunea de cenzură pentru demiterea premierului Cîțu.

„Sunt doar niște minți înfierbântate care consideră că o elimină a mea îi va face să câștige alegerile în partid. Întrunirea de azi nu a fost statutară (…) EI nu cunosc nici prevederile Constituției… Eu îmi păstrez calmul, rar mi-a fost dat să mai scap un cuvânt nelalocul lui (…) Conducera BPN și format din 79 de membri. Chiar dacă eo majoritate conjuncturală în jurul lui Cîțu nu trebuie să-l căutăm pe care îl susține pe el. Nici nu se știe cine a fost prezent azi la ședință. Eu știu lideri importanți care nu au participat. Nu au fost Bolojan, Motreanu, Stolojan și alți lideri importanți… ”, a comentat Ludovic Orban.

Miza scandalului din PNL este funcția de președinte al partidului, deținută de Ludovic Orban. Gruparea care îl contestă își propune înlocuirea fostului premier, pe care îl acuză că a pierdut alegerile parlamentare, dar și că a condus într-un mod greșit negocierile pentru formarea noului Guvern.

Rareș Bogdan și Robert Sighiartău au trimis astăzi un mesaj către șefii de organizații prin care anunțau convocarea Biroului Politic Național.

Bună ziua, se convoacă ședința BNP astăzi, la ora 19.00, prin sistem videoconferință”, a fost sms-ul trimis în întreaga țară.

Mesajul l-a luat prin surprindere pe Ludovic Orban, care se afla în negocieri cu USR-PLUS și UDMR pentru împărțirea agențiilor și pozițiilor de secretar de stat.

Președintele PNL a reacționat imediat și a trimis un mesaj în țară către toți liderii de organizații: „Dragi, colegi, vă transmit acest mesaj important din partea domnului președinte Ludovic Orban. Biroul Politic Național al PNL va fi convocat de președintele PNL, Ludovic Orban, la finalizarea negocierilor care se află în acest moment în desfășurare. BPN convocat în această seară (ora 19), nu s-a realizat în mod statutar, întrucât nu a fost convocat de președintele PNL, Ludovic Orban”.

Leave A Comment