Marinela Marc , inspector școlar general -ședință cu toți directorii unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj

September 9, 2021
607 Views
‘Inspectoratul Școlar Județean Cluj a organizat azi o ședință cu toți directorii unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj pentru analiza stării învățământului clujean în anul școlar trecut, prezentarea obiectivelor manageriale pentru anul școlar 2021-2022 și stabilirea unor aspecte organizatorice privind deschiderea cursurilor, în condiții de siguranță, în data de 13 septembrie.
Întâlnirea a fost precedată de o conferință de presă la care au fost invitați domnul prefect Tasnádi István-Szilárd, Comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, general de brigade, dl. Ion Moldovan, directorului executiv adjunct al DSP Cluj, doamna dr. Dorina Duma, domnul inspector de poliție Daniel Bogdan Berende, șeful Biroului Siguranță Școlară din cadrul IPJ Cluj. În intervențiile lor, invitații au dat asigurări că elevii clujeni vor începe școala în condiții de siguranță, atât din punct de vedere sanitar, cât și pe linia securității la incendii și a securității persoanelor în incinta unităților de învățământ.
Invitații au fost prezenți și în prima parte a ședinței cu directorii, unde s-au discutat aspecte tehnice legate de procesul de obținere a autorizațiilor, dar mai ales despre importanța vaccinării pentru prevenirea îmbolnăvirilor.
Lor li s-au alăturat reprezentanți ai altor instituții partenere în derularea unor proiecte educaționale sau asigurarea unor facilități pentru elevi: Direcția de Asistenșă Socială și Medicală din cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Cluj, Compania de Transport Public Cluj-Napoca.
Concluzia întâlnirii a fost că școlile și grădinițele din județul Cluj sunt pregătite pentru deschiderea cursurilor, au stocuri de măști, de dezinfectanți, s-au refăcut circuitele de acces ale elevilor, au fost asigurate spații de izolare pentru elevii suspecți de infectare cu covid, unde ei să poată fi izolați până la apariția personalului medical sau a părinților. Tot în această perioadă au fost organizate în toate școlile întâlniri cu părinții, pentru a promova importanța vaccinării în rândul copiilor cu vârsta de peste 12 ani, astfel încât să decidă, informați, asupra intenției de vaccinare a copiilor, iar mâine, în funcție de incidența cazurilor raportată de DSP școlile vor transmite spre avizare scenariul de funcționare a unităților de învățământ, conform prevederilor ordinului comun al Ministerului Educației nr.5196/3.09.2021, respectiv al Ministerului Sănătății, nr. 1756/3.09.2021.
Așa cum arată rata incidenței azi, toți elevii din județul Cluj vor fi prezenți, fizic, luni la școală.
Depinde de noi toți, angajați din sistemul de educație, părinți, copii, membri ai comunității să înțelegem că, numai prin vaccinare, purtatul măștii de protecție și respectarea regulilor de igienă și siguranță sanitară cursurile se vor desfășura la școală pe tot parcursul anului școlar.” arată Marinela Marc , inspector școlar general

Leave A Comment

%d bloggers like this: