Ludovic Orban: Legea consumatorului vulnerabil va oferi un ajutor pentru peste 500.000 de gospodării

September 8, 2021
236 Views

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a precizat, într-o postare pe Facebook, că Legea consumatorului vulnerabil, adoptata marti , ar urma să ofere un ajutor esenţial pentru peste 500.000 de gospodării. “Cei care au nevoie de acest sprijin în perioada sezonului rece, pentru încălzire, vor beneficia de această măsură”, spune Orban.

“Tocmai am adoptat în Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, Legea consumatorului vulnerabil. Urmează promulgarea acestui act normativ care va oferi un ajutor esenţial pentru peste 500.000 de gospodării din România. Prevederile acestei legi se vor aplica de la 1 noiembrie, astfel încât cei care au nevoie de acest sprijin în perioada sezonului rece, pentru încălzire, să poată beneficia de această măsură. În funcţie de veniturile persoanelor va fi acordată o compensare financiară, care să ţină cont de tipul de încălzire folosit pentru fiecare gospodărie în parte”, a scris Orban, pe Facebook.

Orban susţine că legea a fost o prioritate pentru PNL încă din perioada în care era prim-ministru.

“Această lege a fost o prioritate pentru Partidul Naţional Liberal, încă din perioada guvernării pe care am condus-o, când am solicitat pregătirea acestui mecanism necesar pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili în faţa unei eventuale creşteri de preţuri la energie”, a adăugat Ludovic Orban.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, proiectul legii consumatorului vulnerabil, stabilind că aceasta va fi aplicată începând cu 1 noiembrie 2021.

Potrivit legii, ”consumator vulnerabil îl reprezintă persoana singură/familia care, din motive de sănătate, vârstă, venituri insuficiente sau izolare faţă de sursele de energie, necesită măsuri de protecţie socială şi servicii suplimentare pentru a-şi asigura cel puţin nevoile energetice minimale”.

Leave A Comment

%d bloggers like this: