Vitamine de care ai nevoie pe măsură ce îmbătrânești

September 4, 2021
377 Views

Organismul are nevoi diferite în funcție de vârstă. Pe măsură ce îmbătrânești, ai nevoie de vitamine diferte.

Vitamine de care ai nevoie pe măsură ce îmbătrânești

Organismul are nevoi diferite în funcție de vârstă. Pe măsură ce îmbătrânești, ai nevoie de vitamine si suplimente cu minerale, difertie. Indiferent dacă este vorba de vitamine, minerale sau fibre, cel mai bine este să ți le asiguri din alimente, în loc de pastile. Dar aceasta poate fi o provocare pentru unele persoane mai în vârstă, mai ales dacă nu au o dietă echilibrată, anumite afectiuni metabolice, endocrine, digestive sau hepatice ori renale, care impiedica absorbtia corespunzatoare a nutrientilor din alimentatie.

Cele mai întâlnite sunt deficitul de vitamina D, cel de potasiu, calciu sau fibre dietetice. Dacă crezi că ai nevoie de doze mai mari decât poți obține din alimentele pe care le consumi, discută cu medicul despre suplimentele care se potrivesc cu medicamentele pe care le mai iei, dieta și starea ta de sănătate.

Iată o listă cu cele mai potrivite vitamine pentru tine, care să te ajute să previi îmbătrânirea și să rămâi sănătos chiar dacă înaintezi în vârstă.

Calciu
Cu vârsta, poți începe să pierzi mai mult din acest mineral decât asimilezi. Acest lucru îți poate face oasele să se rupă mai ușor (osteoporoză), în special în cazul femeilor care au intrat la menopauză. Pot aparea tasari vertebrale cu accentuarea afcetiunilor artrozice. Calciul ajută mușchii, nervii, celulele și vasele de sânge să funcționeze corect, muschiul cardiac sa functioneze corespunzator. Femeile de peste 50 de ani și bărbații de peste 70 de ani ar trebui să își asigure un aport cu aproximativ 20% mai mare decât ceilalți adulți. Laptele, iaurtul și brânza sunt surse bune de calciu, insa unii varstnici pot suferi de intoleranta la lactoza.

Vitamina B12
Ajută la formarea celulelor sanguine și nervoase. O obții în mod natural din alimente de origine animală, cum ar fi carne, pește, ouă și lactate. Pastilele, suplimentele și alimentele „îmbogățite cu B12”, cum ar fi cerealele pentru micul dejun, sunt alte surse. Chiar dacă ești obișnuit să te alimentezi corect și asimilezi suficientă vitamina B12, vârsta poate schimba asta. Până la 30% dintre persoanele cu vârsta peste 50 de ani au gastrită atrofică, ceea ce face mai greu pentru corpul tău să absoarbă din alimente vitamina B12. Antiacidele, unele medicamente și operația de scădere în greutate pot contribui și ele la deficitul de B12.

Vitamina D
Corpul tău are nevoie de ea pentru a absorbi calciul. Așadar, ia-le în tandem pentru a ajuta la prevenirea osteoporozei. Vitamina D, de asemenea, sustine imunitatea si previne instalarea unor boli grave, ajută mușchii, nervii și sistemul imunitar să funcționeze corect. Majoritatea oamenilor sintetizeaza puțină vitamina D din expunerea la lumina soarelui, iar corpul tău este mai puțin capabil să transforme razele soarelui în vitamina D pe măsură ce îmbătrânești. Este mai greu să obții această vitamină din alimente, dar peștii grași precum somonul, macroul și sardinele sunt o sursă bună.

Vitamina B6

…..

Coenzima Q10

Pe masura ce inaintam in varsta se epuizeaza si resursele de coenzima Q10. acest lucru se reflecta in scaderea calitatii pielii si a resurselor de energie Principalele surse alimentare sunt carnea de curcan, pui, carne de vită, broccoli, conopidă, spanac, căpșunele alunele, păstrăvul, heringul sau sardinele. poti opta si pentru suplimente de calitate, cum ar fi Ubiqor.

Sursa foto: Shutterstock

Leave A Comment