Florin Cîțu este cel mai mare eșec al președintelui Iohannis

September 3, 2021
431 Views

Asistăm șocați la un moment de cotitură în istoria României post-decembriste. Coaliția mult așteptată și cerută de români în stradă, prin proteste de masă care s-au făcut auzite în toată Europa, este la un singur pas de a se rupe mult mai devreme decât ar fi putut preconiza orice analist politic. Motivul: demiterea ministrului Justiției Stelian Ion.

Florin Cîțu a surprins pe toată lumea aseară, la o oră înaintată, când fără niciun avertisment a ieșit public și a anunțat demiterea lui Stelian Ion pe motivul blocării proiectului PNDL 3. Un astfel de gest șochează opinia publică, dar mai ales electoratul USR-Plus care se vede pus deja a doua oară în fața unei umilințe din partea partenerului de guvernare.

USR-Plus reacționează imediat și anunță ieșirea de la guvernare. Mai mult, aceștia susțin că vor face tot ce le va sta în putință pentru a-l demite pe Cîțu personal și nu neapărat guvernul format în jurul său. Reacția este absolut normală pentru că dacă USR-Plus ar fi acceptat să fie călcați a doua oară în picioare de Florin Cîțu și mai mult ar fi acceptat cu ușurință PNDL 3 atunci riscul ca ei să nu mai intre în parlament în 2024 ar fi fost foarte mare.

Acest haos politic are o singură finalitate: generarea de instabilitate care ulterior va duce la creșterea cursului de schimb, a inflației, scăderea investițiilor străine etc. Cine va suferi cel mai mult din toată această nebunie generată de premierul Florin Cîțu? Ați ghicit, românul de rând care va avea de înfruntat scumpirile tot mai mari și ratele tot mai scumpe.

Președintele Klaus Iohannis trebuie să își asume că din primul moment al numirii Florin Cîțu prezenta semnele unui proiect slab. Dar cred că nimeni nu se aștepta ca acest proiect să fie atât de slab. Lipsa de viziune, impunerea unor ambiții contrar partenerilor de guvernare și a populației în general împreună cu această ieșire autoritară fac din Florin Cîțu un prim-ministru care astăzi nu va trimite România decât în brațele euro-scepticilor de la PSD și AUR.

De ce este Florin Cîțu cel mai mare eșec al președintelui Iohannis?

  1. Florin Cîțu din funcția de prim-ministru trebuia să își asigure victoria în alegerile interne din PNL. Asta îi oferea lui Iohannis siguranța că va putea menține controlul 100% asupra partidului, putând într-un final să își numească un favorit în alegerile prezidențiale din 2024. Florin Cîțu, prin aroganță și dispreț față de colegii de partid și prin nerespectarea deciziile Biroului Politic Național, a reușit să se îndepărteze zilnici de la acest obiectiv.
  2. Florin Cîțu distruge într-o clipă o alianță construită tot de președintele Iohannis. USR-Plus este unul dintre proiectele de suflet ale Cotroceniului cu scopul de a completa viziunea liberalilor și de a face echipă guvernamentală cu aceștia pentru dezvoltarea României. Florin Cîțu, din disperarea de a câștiga alegerile interne, a reușit practic să dinamiteze un proiect important al președintelui.
  3. Florin Cîțu aruncă România în brațele pseudo-naționaliștilor eurosceptici. Prin acțiunile acestea Florin Cîțu a trimis PNL la un scor derizoriu de sub 20% în sondaje, crescând scorurile PSD și AUR. Prin ruperea coaliției acest lucru se va accentua și mai mult. Până în 2024 erodarea politică generată de guvernare va fi atât de puternică încât PSD și AUR vor avea șansa să preia guvernarea în 2 cu un scor de peste 50%. Asta înseamnă că România pro-occidentală a lui Iohannis va fi trimisă de Cîțu pe drumul pro-izolaționism, naționalist-creștin cu viziuni apropiate de ale Rusiei și Chinei.

Florin Cîțu a demonstrat că este un politician foarte slab. Poate cel mai slab de după 1989. În încercarea disperată de a cumpăra primarii PNL a uitat că mai important pentru el acum este să își mențină funcția stabilă, să genereze stabilitate în coaliție și cel mai important să guverneze România în interesul cetățeanului. Iar Klaus Iohannis, în încercarea de a fi un președinte jucător pe modelul lui Traian Băsescu, a pariat pe un cal mort care astăzi îi produce numai deservicii.

Ca să nu mai vorbim de condamnarea din SUA a lui Citu ascunsă de oameni , consumul de alcool -substante interzise , teapa de la Bancă si slaba lui pregatire in ceea ce priveste conducerea unui colectiv de oameni.

Cîțu , un OM slab , pus la inaintatre de Iohannis, in spatele căruia s-au aliniat la un semnal :  Rares Bodan , Turcan , Gorghiu , Flutur , Boc  etc

Leave A Comment