Sistemul de operare Windows 11 va fi disponibil din 5 octombrie. Aplicațiile de Android vor putea fi instalate abia peste câteva luni

September 2, 2021
252 Views

La șase ani de la prezentarea Windows 10, Microsoft lansează noul sistem de operare Windows 11 care aduce o serie de noutăți, începând cu 5 octombrie. Compania spune că meniurile vor fi mai simple, ferestrele vor fi altfel organizate, vor putea fi instalate și aplicații de Android și vor fi și noutăți legate de gaming. Nu toate lucrurile vor fi disponibile încă de la lansare: partea cu aplicațiile de Android va fi testată lunile următoare și va fi probabil disponibilă publicului larg în 2022.

Microsoft spunea că Windows 10 rulează în prezent pe 1,3 miliarde de terminale și promite că Windows 11 va fi ”modern, curat, proaspăt și frumos”. Compania promite update-uri mai mici și mai rapide care vor rula în background și spune că userii vor putea să-și configureze diverse desktop-uri: pentru muncă, pentru acasă, pentru gaming.

O schimbare esențială este că butonul de Start se află acum în partea de jos – centru, și nu stânga – jos, însă poate fi mutat și există și ”dark mode”. Interfața are multe în comun cu cea de la proiectul Windows 10X, un sistem de operare pe care Microsoft îl gândise special pentru terminalele cu ecran dual, însă la care a renunțat.

Microsoft promitea că, odată cu Windows 11, va aduce pentru prima dată aplicații Android pe Windows. Astfel, utilizatorii vor putea să descopere aplicații Android în Microsoft Store și să le descarce prin Amazon Appstore – spre exemplu, vor putea să înregistreze și să posteze un videoclip de pe TikTok, sau să folosească Khan Academy Kids pentru învățare virtuală chiar de pe computer”.

Această nouă caracteristică nu va fi disponibilă în primele luni, ci probabil undeva în 2022, a anunțat compania. Anunțul a fost criticat de mai multe publicatii care spun că Microsoft nu se ține de cuvânt și constată că nu este deloc ușor să aduci aplicații Android pe Windows.

”Microsoft își propune să continue cu integrarea aplicațiilor de Android în noul Windows și în Microsoft Store, prin intermediul colaborării cu Amazon și Intel, iar cei înscriși în programul de testare Windows Insider vor avea la dispoziție o variantă de preview în următoarele câteva luni”, spune compania.

…..

Leave A Comment