Administrația Națională de Meteorologie a publicat, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, respectiv pentru perioada 23 august – 5 septembrie.

August 24, 2021
183 Views

Vremea se răcește treptat în toată țara, iar temperaturile vor coborî până la 22-26 de grade.

…..

TRANSILVANIA
Vremea se va răci treptat în primele trei zile de prognoză, când mediile temperaturilor maxime vor coborî de la valori de 30 de grade până spre 22 de grade în data de 26 august, iar ulterior nu vor mai avea variații semnificative și se vor situa în jurul a 22 de grade. Ușor mai cald se estimează a fi doar în data de 27 august, cu medii diurne de 25 de grade.

Temperaturile minime se vor situa, în medie, între 12 și 14 grade în intervalul 23-26 august, apoi vor suferi o scădere, astfel încât între 27 august și 5 septembrie vor avea valori de 10-12 grade. Perioade cu ploi vor fi în cea mai mare parte a intervalului, dar probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată în intervalul 24 – 27 august când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

…..

LA MUNTE
Vremea se va răci treptat în intervalul 23 – 26 august, astfel încât mediile maximelor vor porni de la 20 de grade și vor ajunge la 16 grade. Pentru perioada 27 august – 5 septembrie nu se estimează schimbări semnificative în regimul termic diurn, acesta fiind mediat la valori de 14-16 grade.

Temperaturile minime vor fi în scădere aproape continuă până în data de 27 august, cu medii între 6 și 10 grade, iar până la finalul intervalului vor varia ușor în jurul a 7 grade.

Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se vor semnala averse ce vor lua și aspect torențial și vor determina, pe perioade scurte de timp sau prin acumulare, cantități mai însemnate de apă, între 24 și 28 august. În restul timpului ploile se vor semnala doar pe arii restrânse.

Leave A Comment

%d bloggers like this: