“Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj a fost inclusă în blogul editurii internaționale Twinkl ce cuprinde o listă de locuri de vizitat în România, surse de inspirație pentru zilele libere petrecute în familie, recomandate de părinți, profesori și specialiști din toate zonele țării.
Vă așteptăm să (re)descoperiți biblioteca!”
Locuri de vizitat în România cu întreaga familie
……
Ar fi imposibil să putem cuprinde într-un singur articol multitudinea de locuri demne de a fi descoperite în călătoriile pe meleagurile României. De aceea, am decis să selectăm doar câteva dintre obiectivele turistice de care vă puteți bucura în zilele libere petrecute cu cei dragi, invitându-vă să le descoperiți poveștile împreună cu noi, într-un tur virtual al țării.
Începem traseul nostru virtual din nordul țării, în județul Maramureș, inspirați de cuvintele reprezentanților Biroului pentru Turism și Promovarea Județului, Consiliul Județean Maramureș, ce se ocupă de administrarea paginii Visit Maramureș – Poartă spre tradiție:
„Cu o frumusețe nealterată de progresul tehnologic și o liniște parcă nefirească în era vitezei, Maramureșul este casa oamenilor simpli și primitori, dar și un incubator de obiceiuri și tradiții transmise cu sfințenie de la o generație la alta. Bogat în istorie și cultură și extrem de ofertant în ceea ce privește obiectivele turistice, județul Maramureș este surprinzător la tot pasul, gata să se lase descoperit și redescoperit de ochii curioși ai căutătorilor de frumos, pregătit mereu să scrie noi și interesante povești în jurnalele de călătorie ale celor dornici să îl cunoască.”
Pe site-ul www.visitmaramures.ro, administrat de Consiliul Județean Maramureș, prin Birou Turism și Promovarea Județului, cei interesați pot obține informații turistice utile atunci când se pregătesc pentru a veni în vacanță. Vizitatorii pot de asemenea instala și aplicația gratuită Visit Maramureș, disponibilă atât pe Android, cât și IOS.
Și chiar dacă este un loc bine cunoscut turiștilor nu doar din România, dar și din alte țări, credem că o călătorie prin județul Maramureș merită să includă un popas la Cimitirul Vesel din Săpânța, despre care puteți citi mai multe aici, într-un articol semnat de Irina Stan, o bună cunoscătoare a tradițiilor și frumuseților zonei.
Coborâm spre județul Sălaj, unde poposim pentru început la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj din municipiul Zalău, de unde putem obține informații de actualitate despre evenimentele culturale și artistice organizate în județ.
Părăsind orașul Zalău, ne îndreptăm spre satul Gâlgău Almașului, comuna Bălan, la 10 km de orașul Jibou, unde ne așteaptă o locație inedită: Grădina zmeilor, o rezervație naturală frumoasă și sălbatică. Puteți citi mai multe despre o expediție de familie în această regiune pe pagina blogului „Să călătorim”, într-un articol semnat de Alina Coman, aici.
După o drumeție înviorătoare, ne îndreptăm spre Cluj-Napoca, unde ne așteaptă o destinație mai puțin obișnuită pentru turiști: Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, aflată la cea de-a 100-a aniversare, așa cum aflăm de la reprezentanții săi:
„Prin colecțiile de peste 600.000 de documente, precum și prin serviciile și facilitățile variate oferite publicului, Biblioteca se înscrie între instituțiile reper ale municipiului.
Cele 5 puncte de servicii destinate publicului oferă multiple și variate activități pentru toate vârstele: ateliere de creativitate, cluburi de limbi străine, programe de lectură în limbile română, maghiară, engleză, club de robotică și programare, concursuri pentru copii și adolescenți, cursuri de parenting, de limbi străine sau utilizare a calculatorului pentru adulți, dar și programe de petrecere a timpului liber pentru întreaga familie.”
Cei mici se pot delecta citind blogul copiilor (https://copiibjc.bjc.ro/), în timp ce adolescenții își aleg cartea preferată în cadrul celui mai nou concurs de lectură, Bătălia cărților, aici. Biblioteca își așteaptă vizitatorii și pe paginile de social media: https://www.facebook.com/bibliotecacluj/, https://www.instagram.com/biblioteca_judeteana_cluj/.
În mijlocul orașului Cluj Napoca, ne oprim în Parcul Central, inspirați de articolul publicat de Cluj WebStory, un site pe care autorii săi îl descriu în cuvinte în care se citește dragostea pentru aceste locuri:
„Povestea voastră în povestea noastră. Poveștile Clujului, povești despre oameni și despre locurile voastre preferate. Publicăm poveștile Clujului, legendele orașului, a locurilor care ne plac și prin care am umblat, poveștile oamenilor deosebiți, cu pasiuni și drag de viață.
Tot aici, la noi pe site, în secțiunea Vintage Web Stories, puteți găși și alte articole interesante despre Clujul de altădată, povești ale clădirilor emblematice clujene, personalități din Clujul vechi.”
…..