Scandalul Cîţu schimbă regulile în PNL! Înscrierea în cursa pentru şefia partidului, prelungită până pe 25 august

August 16, 2021
437 Views

PNL a decis să amâne termenul limită pentru înscrierea candidaturilor la şefia partidului. Astfel, surse liberale au declarat  că noul termen este 25 august.

Data limită pentru depunerea candidaturilor este 25 august, cu 30 de zile înainte de data Congresului, conform statutului. Vă spun pentru că eu ştiu statutul”, a declarat Ludovic Orban pentru DCNews.

Întrebat de unde au plecat toate variantele vehiculate în presă, liderul PNL a mai spus: „De la Rareş Bogdan au plecat, că el a zis că noi am dat asta că era ultima zi de depunere a candidaturii.

De la Rareș a plecat toată povestea. Conform statutului, depunerea candidaturii se face la comisia de organizare a Congresului, cu 30 de zile înainte de data Congresului.

Scrie în articolul 67, litera 1: Membrii care vor să promoveze o moţiune trebuie să depună proiectul acestei moţiuni la comisia de organizare a Congresului cu cel puţin 30 de zile înainte de desfăşurarea Congresului.

Moţiunea trebuie să fie însoţită de numele liderului şi de semnătura a minimum 35 de membri care formează grupul de promovare”.

Şeful Guvernul este în centrul unui scandal mediatic şi juridic, mulţi analişti, partidele de opoziţie şi inclusiv voci din propriul partid cerându-i preşedintelui Klaus Iohannis să-l demită pe Cîţu, în condiţiile în care a tăinuit probleme pe care le-a avut cu justiţia americană în urmă cu 20 de ani, când a făcut puşcărie 48 de ore şi a fost amendat pentru conducerea maşinii sub influenţa alcoolului şi/sau a unor substanţe interzise.

Leave A Comment

%d bloggers like this: