Ultimele știri
Poza zilei (June 14, 2024 8:36 am)
A plouat la Cluj (June 14, 2024 7:44 am)
Poza zilei (June 13, 2024 7:28 am)

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj anunță reluarea zborurilor spre Birmingham, operate de compania aeriană Wizz Air

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj anunță astăzi, 5 august 2021 reluarea zborurilor regulate spre Birmingham, cel de-al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie. 

 

Zborurile cu destinația Birmingham sunt disponibile pentru pasagerii care aleg să călătorească de pe aeroportul clujean, începând de astăzi, cu 2 frecvențe săptămânale conform programului din tabelul următor: 

Destinația 

Dată reluare zboruri 

Zile de operare 

Program de operare 

      Cluj-Napoca-                   

      Birmingham 

(CLJ-BHX) 

Din 5 august 2021 

Joi și Duminică 

20:05 CLJ  – 21:20 BHX 

Birmingham- Cluj–Napoca 

(BHX-CLJ) 

Din 5 august 2021 

Joi şi Duminică 

21:20 BHX- 02:55 CLJ 

Observație: Orarul de zbor reprezintă orele locale de aterizare/decolare 

Birmingham a fost considerat de-a lungul timpului „atelierul lumii”, pentru că aici se aflau numeroase fabrici și uzine care au determinat Revoluția industrială ce a propulsat Marea Britanie în poziția de cea mai mare putere economică, politică și militară a lumii. Cu timpul, Birmingham-ul s-a redefinit, păstrându-și caracterul comercial, însă dezvoltându-se masiv și pe alte planuri cum ar fi cel cultural. 


Orașul găzduiește numeroase comunități de români care au ca obiectiv facilitarea integrării românilor în societatea britanică şi păstrarea identităţii lingvistice şi culturale româneşti. Acestea sunt bine integrate în societatea britanică, marea majoritate a cetățenilor români ocupând locuri de muncă în sectorul medical, agricultură, construcții, alături de specialiști în domeniul financiar-bancar și academic. În anul Brexit, peste 400.000 români au rămas în Marea Britanie, conform unor date publicate recent ( iulie 2021), de către Biroul Național de Statistică din Marea Britanie. 

 

În prezent, de pe Aeroportul Internațional Cluj, operatorul aerian Wizz Air asigură conexiunea cu Marea Britanie, prin zborurile regulate reluate astăzi către Birmingham, zborurile operate către Doncaster Sheffield, cu 2 frecvențe săptămânale, în zilele de luni și vineri, respectiv Londra Luton, cu 7 frecvențe săptămânale, în fiecare zi a săptămânii. Până la sfârșitul anului operatorul aerian mai are programată spre reluare și destinația Liverpool, din data de 5 octombrie 2021.  

 

Reamintim și faptul că, începând cu data de 2 august 2021, au fost modificate condițiile de călătorie spre Marea Britanie. Astfel, persoanele vaccinate vor fi scutite de obligația autoizolării după sosirea pe teritoriul britanic, însă râmâne obligatoriu testul care trebuie efectuat înaintea călătoriei şi de asemenea testul PCR necesar a fi efectuat a doua zi după sosirea pe teritoriul britanic.  

 

Marea Britanie se apropie de așa numita “imunitate colectivă”- 75% din populație vaccinată cu cel puțin 1 doză din vaccinurile de la BioNTech/Pfizer şi Oxford/AstraZeneca și 60% din populație vaccinată cu ambele doze – potrivit căreia, în condițiile mai sus menționate, este în curs de atingere un număr suficient de indivizi protejaţi împotriva unei anumite infecţii, iar acest fapt acţionează ca barieră pentru a împiedica virusul să se răspândească. 

 

Pasagerii Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj au posibilitatea de a călători în această perioadă spre aproximativ 34 de destinaţii oferite de către operatorul aerian Wizz Air, care are programate spre operare încă 4 destinații până la finalul anului, demonstrând încă o dată opțiunea fermă de a dezvolta baza operațională existentă la Cluj-Napoca. 

Creșterea operațiunilor de zbor desfășurate de operatorul aerian Wizz Air, răspunde necesităților de conectivitate ale pasagerilor și oferă opțiuni atractive de călătorie spre Marea Britanie, stimulând dezvoltarea economică și turismul din întreaga regiune.   

Mai multe informații şi rezervări pot fi consultate pe site-ul www.wizzair.com  

Leave A Comment