Potrivit unor cercetări de la Universitatea Edith Cowan din Australia, legumele și fructele sunt alimente antistres: cu cât sunt mai prezente în alimentația unei persoane, cu atât îi scad mai mult nivelul de surmenare.
Legumele și fructele, alimente antistres
Potrivit unor cercetări de la Universitatea Edith Cowan din Australia, legumele și fructele sunt alimente antistres: cu cât sunt mai prezente în alimentația unei persoane, cu atât îi scad mai mult nivelul de surmenare.
Afecțiunile legate de sănătatea mentală reprezintă o problemă în creștere în întreaga lume. La nivel global, aproximativ una din 10 persoane trăiește cu o tulburare de sănătate mentală. Mulți oameni nu sunt nici măcar diagnosticați, deoarece nu merg la medic pentru a cere îndrumări legate de stres, anxietate sau depresie așa cum ar face dacă ar avea o afecțiune fizică.
Stresul este o problemă cu care se confruntă nu doar adulții, așa numita populație activă, ci și persoanele mai tinere, precum și vârstnicii. Gestionarea stresului poate fi problematică și poate lua timp, însă e bine ca fiecare persoană să găsească metodele potrivite pentru a-i face față.
Cum ne ajută consumul de alimente antistres?
Măsurile de combatare a stresului pot fi de la plimbări, exerciții fizice intense sau meditație, până la aromaterapie, administrarea unor suplimente alimentare pe bază de Omega 3 din ulei de pește de mare adâncime sau limitarea consumului de alcool și de zahăr.
Un studiu¹ efectuat la Universitatea Edith Cowan din Australia sugerează că și un consum mare de legume și fructe poate fi util împotriva surmenării, deoarece acestea sunt alimente antistres. Cercetătorii au examinat legătura dintre aportul de fructe și legume și nivelurile de stres ale mai mult de 8.600 de australieni cu vârste cuprinse între 25 și 91 de ani care erau înscriși într-un studiu pe diabet, obezitate și stil de viață (AusDiab), realizat de Baker Institute.
…..