MIPE : 285.000 de persoane varstnice sau fara adapost au fost inscrise in programul “Mese calde”

July 17, 2021
397 Views

Un număr de 285.000 de persoane vârstnice sau fără adăpost erau înscrise, la începutul lunii martie, în programul “Mese Calde”, derulat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) în perioada septembrie 2020 – iunie 2021, se menţionează într-un comunicat remis vineri de ministerul de resort.

Tichetele sociale emise în cadrul acestui program pot fi utilizate de beneficiari pentru o perioadă de încă un an după încheierea programului, potrivit MIPE.

Beneficiarii eligibili ai programului “Masă caldă” au fost persoanele în vârstă de minimum 75 ani, care au pensie mică, ulterior fiind adăugate ca beneficiari eligibili şi persoanele fără adăpost.

Fiecare beneficiar dispune lunar de 180 lei, sumă pe care o poate utiliza pentru a-şi achiziţiona alimente preparate de la partenerii afiliaţi programului.

Emitenţii de carduri din programul “Mese calde” s-au întâlnit, vineri, cu reprezentanţii Direcţiei Implementare POAD, la sediul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, se precizează în comunicat.

Participanţii au discutat despre modalităţi de creştere a gradului de distribuire a cardurilor utilizate de beneficiarii programului, dar şi despre modalităţi de creştere a gradului de utilizare a sumelor alocate.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: