Programul „Vinerea Verde”, transport public gratuit în fiecare zi de vineri, alături de Tánczos Barna – ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor la Cluj

“Am primit vizita dlui Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, alături de care am marcat Vinerea Verde printr-o călătorie gratuită cu mijloacele de transport publice ecologice din Cluj-Napoca.
În drumul către primărie am discutat despre câteva proiecte ale orașului prietenoase cu mediul, precum revitalizarea Parcului Feroviarilor, crearea de culoare verzi-albastre de mobilitate sustenabilă de-a lungul Someșului sau politici publice pentru creșterea calității aerului la nivelul municipiului Cluj-Napoca.
De asemenea, am discutat despre programul Clujul Verde – o direcție clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș. Investim resursele necesare pentru a crea și revitaliza peste 190 ha de spații verzi în Cluj-Napoca și, până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori și să reducem amprenta de carbon din oraș cu 15%.
Reamintesc cu această ocazie că în fiecare zi de vineri, clujenii și nu numai beneficiază de transport în comun gratuit (autobuze, troleibuze și tramvaie) pe toate liniile urbane.
Au participat:
– Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor
– Csoma Botond, deputat
– Vákár István, vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj
– Oláh Emese, viceprimar al Municipiului Cluj-Napoca
– Ovidiu Cîmpean, director Direcția Generală Comunicare, dezvoltare locală și management proiecte” arata Primarul Boc

Leave A Comment