Marinela Marc, inspector școlar general, Inspectoratul Școlar Județean Cluj – Tuturor mult succes la Examenului Național de Bacalaureat

Dragi absolvenți de liceu, mâine veți susține prima probă din cadrul Examenului Național de Bacalaureat, un examen al maturității, singurul care vă permite accesul real spre desăvârșirea studiilor în mediul academic, ceea ce crește șansele integrării cu succes pe piața muncii. Vă doresc să abordați cu încredere această etapă, să vă concentrați pe citirea cu atenție a subiectelor și pe rezolvarea lor, să nu vă lăsați distrași de factori externi, de comportamentele greșite care promovează calea ușoară de a reuși în viață, pentru că viața ne-a demonstrat că nu este așa și că nu veți putea reuși, decât printr-o foarte bună pregătire, prin cunoștințe temeinice de cultură generală și o bună pregătire de specialitate.Vă urez să aveți încredere în voi, să gândiți pozitiv în această perioadă și să fiți convinși că efortul depus în activitățile de pregătire va aduce rezultate pe măsura pregătirii. Poate că unii dintre voi veți avea emoții greu de controlat sau nu veți reuși să vă concentrați suficient. Vreau să vă asigur că un rezultat mai puțin bun decât vă așteptați nu este un capăt de lume, nici măcar nepromovarea examenului. Există și alte sesiuni de examen și alte șanse, pe care viața vi le va oferi. Totul depinde de voi și de maturitatea cu care veți aborda viitorul, care vă aparține!
Colegilor, cadre didactice, le doresc să dea dovadă, în continuare, de răbdare, empatie pentru elevii pe care i-au îndrumat, să fie alături de ei, să le asigure suportul emoțional atât de necesar, indiferent de calitatea pe care o vor avea în comisiile de organizare sau evaluare a examenului de bacalaureat! Așa cum, împreună, am depășit multe momente dificile, în acești doi ani școlari, învățând din mers să ne adaptăm unor situații pentru care nimeni nu a fost pregătit și am reușit, tot împreună, am convingerea că vom reuși să desfășurăm, în cele mai bune condiții toate examenele din această vară.
Tuturor mult succes!
Marinela Marc, inspector școlar general, Inspectoratul Școlar Județean Cluj

Leave A Comment

%d bloggers like this: