ZIUA INTERNAȚIONALĂ ÎMPOTRIVA CONSUMULUI ȘI TRAFICULUI ILICIT DE DROGURI

June 28, 2021
270 Views

Pentru marcarea, la nivel național, a Zilei Internaționale împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri – 26 iunie 2021, Agenția Națională Antidrog (ANA), prin CPECA Cluj, se alătură şi în acest an campaniei Biroului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC), prin organizarea de activităţi de informare, educare şi conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanţe interzise.

În acest context, CPECA Cluj a organizat vineri, 25 iunie a.c., o întâlnire tehnică cu factorii decizionali ai autorităților administrației publice locale, având ca subiect propunerile planurilor locale de implementare a Strategiei Naționale în Domeniul Drogurilor 2021 – 2025.

Totodată, instituţia noastră a derulat în această perioadă, activități de promovare a alternativelor sănătoase de petrecere a timpului liber și de informare corectă cu privire la riscurile și efectele consumului de noi substanţe psihoactive și alte droguri în cadrul campaniei naţionale”Fii liber!” prin activități fizice și online în mediul școlar în comunitățile județului Cluj.

***

În fiecare an, Biroul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate coordonează campania globală de marcare a Zilei Internaţionale împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, propunând diverse teme adaptate problematicii drogurilor la nivel mondial, în scopul conștientizării problemelor majore pe care drogurile ilicite le reprezintă pentru societate și pentru a căror rezolvare este nevoie de o colaborare strânsă între organizațiile guvernamentale și societatea civilă.

Mesajul campaniei din acest an – ”Contribuie la o informare corectă! Poți salva vieți!” – îndeamnă atât instituțiile publice şi ONG-urile cu atribuții în domeniu, cât și pe fiecare individ în parte, să promoveze informarea în ceea ce privește drogurile și efectele acestora din surse oficiale și care au la bază evidențe științifice.

Leave A Comment

%d bloggers like this: